Den Store NordNorge turen 2005
Rundturen i Finnmark, del I:

Jeg var i Kautokeino. Solen skinte når jeg kom søndag kveld, den skinte natten igjennom, og den skinte når jeg våknet mandag morgen. Jeg hadde avtalt å hente den bestilte lavvuen hos Venor denne dagen slik at jeg hadde noe å bo i på resten av turen. Det var en ting til jeg måtte fikse: Når jeg smurte kjedet søndag kveld oppdaget jeg at klipset til kjedelåsen var borte. Jeg har aldri klart å miste det før, men nå langt ute på vidda var det altså borte. Kjedet hang fint sammen, men jeg var lite lysten på å dra avgårde uten å få gjort noe med det. To hus bortenfor Venor lå den lokale Yamaha forhandleren, jeg forsøkte et besøk der. Yamaha på de kanter betyr stort sett snøscootere og firehjulinger... Nå viste det seg at firehjulingene som bruker kjede stort sett bruker 520-kjede slik som BMWen min. Han hadde ikke noe 520-lås i skuffene sine, men ringte en kjenning som hadde. Smakk på plass, takk til deg. Lavvoen var nesten klar da jeg kom tilbake til Venor, og etter litt leting fant de også plugger, som de "var fri for". Pakningen på sykkelen ble litt større, men ikke værre enn at det fremdeles var god plass til meg.
Turen gikk videre over vidda til Karasjok og langs Tana til Tana Bru. Videre østover til Varangerbotn. Vadsø ble passert før det ble pause på Ekkerøy. Veien gikk videre og jeg fulgte på til Vardø. Der ble det en kikk innom Vardøhus Festning (seks dager etter jeg også var på Fredriksten festning i Halden...) og middag på byens restaurant (jeg fant bare en). Veien var ikke slutt ennå, og jeg fortsatte mot dagens mål Hamningberg.
GPS viste 507 km denne mandag 13 juni.




Jeg bodde i en klassisk 50-talls     Varmen var nettopp kommet        På vei mot Karasjok.                  Tanaelva med Finland på andre
campinghytte på Hættas                til Kautokeino, og det var mye                                                        siden.
Camping i Kautokeino.                 vann i elva.

Tana bru er et knute-       Ekkerøy.                                     Ekkerøy sett fra en annen vinkel.  Vardøhus Festning.
punkt i Finnmark.

Veien videre fra Vardø til              Her slutter Europa.          Første natt i lavvuen i Hamning-   Hamningberg ble fraflyttet midt
Hamningberg.                                                                      berg.                                           på 60-tallet.

Det var også et av få steder i Finnmark som ikke ble brent under krigen. Selv om stedet er befoket
om sommeren så gir det en spesiell følese å være der.

NESTE SIDE...
Oppdatert 24 juni 2005

Hovedside / Main page