50 years of the Dragon Rally.
Side 1. Turen til Wales.

Det har gått 5 år siden vi var på 50-års jubileumet til Elefant-treffet i Tyskland, så nå det var det på tide å komme seg en tur utenlands igjen. Da passet det jo fint å reise til et nytt 50-års jubileum, Dragon-Rally i Wales. Egentlig burde vi kanskje vært patriotiske og valgt Krystall-Rally som også har jubileum samme helg, men slik ble det ikke denne gangen.
Å reise til Dragon-Rally krever litt forberedelser. For å få lov til å delta må en melde seg på, og her er det kun brev som gjelder. Vi sendte påmelding tidlig i oktober, og ventet i spenning på brev om at  vi kunne få lov å komme. Men noe brev kom aldri. Hadde ikke vårt brev kommet frem, eller hadde ikke brev i retur kommet frem? Etter noe ettersøking fikk vi bekreftet at vi var påmeldt og at det var bare å komme. Brev nummer to med informasjon om hvor vi skulle møte til Rally control kom frem, og billetter til ferge først til Danmark, så videre til England ble bestilt i januar.

Planen var at Jon Arne, Ole Kristian og Baard skulle reise. Nå ble det slik at Jon Arne likevel ikke kunne reise, så da ble det Ole Kristian og jeg som møttes på brygga i Oslo onsdag kveld 9. februar for å seile til Frederikshavn.

Vi ankom Frederikshavn tidlig torsdag morgen. Vinteren vi reiste fra i Oslo var forsvunnet, i Danmark var det bare enkelte snøflekker å se. Det var oppholdsvær og 3-4 grader varmt. Etter å ha fulgt hovedveien E45 til et stykke etter Ålborg hadde vi fått nok motorvei og satte GPSen til å unngå disse. I Herning stoppet vi for lunsj, etter det var det slutt på oppholdsværet og regnet hadde kommet i tillegg til vinden vi allerede hadde. Turen videre til Esbjerg gikk litt på skrå i bygene og vindkastene uten øvrige begivenheter. Litt før 19:00 la vi fra kai i Esbjerg, nå var det England neste.
Overfarten gikk uten store begivenheter. Sjøen var stort sett flat og vi nøt sjølivet for en stund.

Vi kom til England midt på dagen fredag. Solen vi hadde sett ute på sjøen var forsvunnet men det var stort sett tørt. GPSen fant raskeste vei til Nord Wales, men likevel tok det noen timer å komme seg dit. Underveis hadde vi litt sol og litt regn mens temperaturen lå på 10 14 grader pluss. Ingen av oss savnet egentlig kulda, dette var en smak av vår. Mørket falt på innen vi kom inn i Wales, og med det gikk vi glipp av å se den beste delen av dagens tur i dagslys. Når vi kom til Betws-Y-Coed var det ikke tvil om det var det var et motorsykkeltreff i gjære, her var det mange sykler og -eiere å se. Smarte som vi er så hadde vi bestilt B&B på forhånd, og vi ble tatt godt i mot. Det ble en tur på byen for å få litt mat, og se om vi fant Hans-Petter som også var her et sted, Maten fant vi, Hans Petter snakket vi med på telefon, men vi fant aldri helt ut hvor han var. I motsetning til en del andre som nok også skulle på Dragon tok vi det relativt rolig denne kvelden.
Fredagens rute.

Side 1 Turen til Wales.
Side 2. Dragon Rally.
Side 3. Isle of Angelsey, Llangollen kanal, Liverpool.
Side 4. Hjem via Danmark.
Klikk for større bilder

Jeg startet hjemmefra i fint vintervær.

Vi fikk tilbud om kaffe på brygga i Oslo.

Det var vått de siste milene gjennom Danmark.

I England fant vi våren.

I Betws-Y-Coed hadde vi bestilt B&B.

Oppdatert 25 februar 2011

Til Tursiden...

Hovedside / Main page