Japan 2013
En "All-Exclusive" tur lagt opp helt på egen hånd.
Side 1: Tokyo
Side 2: Takayama
Side 3: Kyoto
Side 4: Hiroshima

I januar 2013 skulle jeg hente en motorsykkel på Hamar. På turen var vi innom Ole Kristian og familien på Gjøvik. Det ble snakk om ferie og vi nevnte at Halfdan hadde lyst til å reise til Japan. Og jamen hadde ikke Magnus også lyst til å se Japan. Vi ble enige om å sjekke litt mer på hva det ville koste osv. og innen januar var halvgått hadde vi billetter til Tokyo alle åtte. Billigste rute var med Aeroflot via Moskva, men Austrian via Wien var bare marginalt dyrere. Vi valgte å fly via Wien.
10. juli tidlig om morgenen møttes vi alle 8 på Gardermoen. Etter å ha stilt klokken syv timer var vi i Japan morgen etter. Fant et Japan Rail kontor og fikk utstedt togpassene vi hadde kjøpt hjemme og kom oss på toget til Tokyo. Fant hotellet greit, men rommene var ikke klare så tidlig på dagen. Lettere trøtte og slitne gikk vi en tur i nærområdet rundt hotellet og så etter et sted å spise. Det var bortimot 30 grader og rimelig klamt og alle spisestedene så veldig japanske ut i både stil og meny... Vi våget oss etter litt ned i en kjeller og fikk vårt første japanske måltid. I Tokyo var vi fra torsdag til mandag. Det var enkelt å være turist i Tokyo og med Japan Rail passet reiste vi uten ytterligere kostnader rundt i byen. Vi hadde ikke planlagt mye på forhånd, men en tur til Studio Ghibli var bestilt på fredag. Vi ble møtt av en guide og tatt med på tog og buss ut til museet der vi fikk omvisning og informasjon fra guiden. Det som var spesielt artig var at Ghiblis siste film hadde premiere 20 juli, og denne gikk vi og så noen dager senere mens vi var i Hiroshima. Men japansk tale uten annen tekst var det ikke fullt utbytte, men likevel en fin opplevelse.
Ellers bestilte vi en halv dags sightseeing rundtur i byen der vi fikk se og høre om byen og også cruise litt på elven som ender i Tokyo Bay. Siden vi hadde ordnet alt selv måtte vi også finne mat selv, noe som førte til mange spennende opplevelser. Med noen små unntak fikk vi bare bra mat og ingen ble syke. Dyrt synes vi heller ikke det var om vi bare holdt oss unna de spisestedene som virkelig så dyre ut.

Til side 2: Takayama
Klikk for større bilder.

Vi bodde på Hotel Empire in Shunjuku. 

Vårt første japanske måltid. sittende på gulvet og spisende med pinner.

Tokyo by night ved Shinjuku.

På resturant med egen kokk!

Studio Ghibli Museum.

Is og brus måtte til i varmen.

Honda Cub var å se overalt.

Sightseeing. 
To-Kyo vs. Kyo-To

I Hama-rikyu parken.

En grønn oase i Tokyo.

Konrad foran hotel Conrad.

På elve-cruise fra Tokyo bay opp Sumidagawa elven.

På Sumidagawa elven.

Ved Nakamise shopping steet fant vi disse damene.

Gunnhild på shopping.

Akakusa Kannon Temple.

Et giftemål kom vi også over. 

Tokyo by night ved Ueno.

Baren på hotellet.

Skål!

Interessant meny...

Og nydelig lunsj ble servert.

Magnus fant Pokemon senteret.

Zojoji tempelet med Tokyo Tower i bakgrunnen.

Tokyo Tower.

Utsikten.

By night.

Shinkansen tok oss ut av Tokyo.

Vi har byttet fra Shinkansen til vanlig tog.

På vei opp mot Takayama.
Til side 2: Takayama
Oppdatert 16 august 2013

Til Tursiden...

Hovedside / Main page