Weisel 2013
(Bilder nede på siden.)

For noen måneder siden mens det ennå var vinter ble jeg spurt om jeg hadde lyst til å være med på motorsykkeltur til Weisel i juni. Ja, det er alltid hyggelig å reise på tur så jeg takket ja. Etterhvert fikk jeg vite litt mer - det var en gjeng med litt vekslende sammensetning som hadde reist til Weisel siden sent 90-tall. Alle hadde ikke vært med hvert år, men mange hadde vært med mange ganger. Ofte hadde de med en "førstereis", i år var det altå meg. Billetter til Kiel-ferga ble bestilt før påske, og så møttes vi på kaia 5. juni. 12 gubber og 12 BMW motorsykler. Jeg var yngst i gjengen. Været var bra og utsiktene så heller ikke ille ut. Det var flom i Tyskland men det var de østligste delene av landet som var hardest rammet.
Etter en behagelig overfart kjørte vi i land i Kiel. Det er ikke særlig praktisk å kjøre 12 motorsykler i følge, så vi delte oss litt. Noen skulle innom BMW butikken i Hamburg, noen skulle til Kassel og handle og noen skulle bare kjøre sitt eget løp. Målet var å møtes på Sababurg i løpet av ettermiddagen. Jeg ble med på handletur i Hamburg. Videre fulgte vi A7 og A2 til Hannover var passert, derfra over på mindre veier sydover. Jeg lå som nr. 2 mellom Terje og Terje på en av disse fine veiene da bakhjulet slapp i en venstresving... Rakk akkurat å tenke F... samtidig som stygge lyder hørtes. Jeg var fysisk like hel, det samme var ikke motorsykkelen. Den så ikke så gal ut ved første øyekast, men gaffelen hadde fått en smell som stoppet videre kjøring. Uten fjæring går det ikke, så det var bare å bite i det sure eplet og ringe redningsbil. Redningsbil kom og plukket opp meg og motorsykkelen mens de fire andre jeg kjørte sammen med fulgte etter. Jeg ble tauet inn til Lügde, det var for sent for å komme til verksted så da måtte jeg finne ut hva som var alternativet. Det ble mange telefoner og mye frustrasjon før konklusjonen var at tiden gikk fra oss den dagen. De fire andre kjørte videre til Sababurg mens jeg ble innlosjert på et rom i byen. Uten motorsykkel men med all bagasjen er det ikke enkelt å komme seg noen sted.
Frank som hentet meg og sykkelen var verdens mest hjelpsomme mann, kommunikasjonen med forsikringsselskapet gikk ikke like enkelt. Langt ut på neste dag kom vi til enighet om at jeg skulle få leiebil på resten av turen mens redningsmannen skulle møte meg med motorsykkelen slik at vi kom hjem med ferga som planlagt. Omsider var jeg igjen på vei til Weisel - i en VW Polo. GPS hadde jeg ikke lenger da den knakk, så jeg måtte kjøpe kart og navigere på gamlemåten. En VW Polo har heller ikke særlig større bagasjekapasitet enn en motorsykkel fant jeg ut. Etter en tur som hadde vært perfekt på motorsykkel kom jeg til Weisel og traff igjen de 11 andre i 9-tiden om kvelden. Første gang på motorsykkeltreff uten motorsykkel.
Lørdag kom med knallvær og planlagt tur via omveier til Cochem. Takk til Jan-Ove som ikke ville kjøre og satt sin R100R til min disposisjon. Ukjent som jeg var med gammel-boxere så gikk det ikke så fort til å begynne med, men det dura og gikk stadig bedre. Også denne dagen delte gruppa seg og etter hver ble det Anders, Terje og meg som kjørte alle omveiene opp og ned langs Rhinen og Mosel på vei til Cochem og lunsj. Veien tilbake til treffplassen ble med litt færre omveier. Dagen var varm og det var helt greit å få av seg kjøreutstyret og finne en kald øl når dagens kjøring var slutt. Kvelden ellers gikk til mat, øl og Kuemmerling.
Søndag var grå med opphold inntil alt var pakket med. Regnet kom rett etter at plassen var forlatt. Og hvilket regn. I området rundt Frankfurt bøttet det ned. For en gangs skyld var det greit å kunne sette på vinduspusseren på Poloen i stedet for å få alt i hodet. Det ble mye motorvei opp mot Egestorf det det var bestilt overnatting. I det jeg stoppet Poloen hørte jeg en kjent lyd rundt hjørnet. Der var Einar og Frode som hadde kjørt sitt eget løp fra Weisel. De hadde nesten ikke hatt regn heller. Poloen skille leveres og Einar ble med til Hamburg, fant Europcar kontoret der bilen ble levert. Jeg hoppet bakpå og satt på tilbake til Egestorf. Solen skinte igjen og vått tøy ble tørket i solveggen med en kald en i neven.
Mandag morgen kom Frank med motorsykkelen på henger som avtalt. Jeg hoppet inn mens de andre kom etter til Kiel. Sykkelen ble lesset av og pakket opp for selv å kjøre ombord på båten. Så kom vi da 12 gubber og 12 BMW'er hjem igjen også.

Klikk for større bilder.


12 gubber og 12 BMW'
er er klare for tur. 

Shopping i Hamburg.

Lunsjstopp.

Valg av rute videre.

Resultat av bakhjulsslipp.

Godt å ha noen å vente sammen med.

Redningen har kommet.

Det ble ikke Sababurg på meg.

Middag langs veien.

Fremme i Weisel.

Anders og en av hans 
nederlandske kompiser.

Natten faller på.

Bare blide ansikter å se til frokost.

Frokost i det grønne.

Leirplassen.

Det var mer vann i Rhinen enn normalt.

Ombord i ferge over Rhinen.

Kaub.

Hochwasser!

Veien gikk under vann.

Gjennom Oberwesel.

En blomst ved en bekk.

Alken langs Mosel.

Anders og Terje.

Små veier nesten hele dagen.

Are og John i Cochem.

Meg og Terje.

Det var masse folk og 
motorsykler i byen.

Sommer!

Det serveres.

John.

Livet i Weisel.

Søndag morgen.

Sol i Egestorf.

Knut hadde reservert.

Det var mye god mat.

Tilbake i Kiel.

Venter på å kjøre om bord.

Fine forhold på øverste dekk.

Under Storebæltsbroen.

Oppdatert 21 juni 2013

Til Tursiden...

Hovedside / Main page