Vedsamlertreff 2013
18 - 19 Oktober

Sommeren er slutt og vinteren nærmer seg når vi har passert første halvdel av oktober. Om Vedsamlertreffet er siste treff i sommersesongen eller første i vintersesongen kan vel egentlig være det samme, trivelig pleier det å være, så også i år. Torsdagen før treffet sank temperaturen til frysepunktet og siden det var vått her og der ble det også glatt her og der. Og i sikkerhetens navn så måtte det jo også saltes litt her og der.
Jeg hadde fri på fredagen siden jeg måtte hjem på lørdag, og reiste hjemmefra i 11-tiden på fredag. Det var rundt 0 grader og nydelig vær, og med sola i ryggen ble det en fin tur oppover til Bjoneroa of Fjorda. Jeg tok veien om Sollihøgda og Hønefoss mot Nes i Ådal, regnet med at det var mindre glatt den veien siden det er mer trafikk. Turen gikk fint og i 14-tiden var jeg på plass. Det var ikke så mange der, og av de som var på plass var det flere av danskene som vi også pleier å se på Primus. Bolig ble bygget og ankerdrammen ble inntatt. Veden samlet vi fra varebilen som kom forbi, samtidig med at en 50-lapp byttet eier. Før mørkets frembrudd måtte jo kvaliteten på veden testes, den viste seg å være bra for å løpet av kvelden klarte vi å brenne opp flere sekker. Det blir nok et bra bål på Primus også, må bare finne igjen samme varebil...
Natten ble kald for noen som ikke hadde fått med seg alt vinterutstyret. Det var -6 grader når jeg stod opp litt etter at solen skulle vært der. Solen kom nesten opp før tåka tok litt over. Standsmessig frokost ble det likevel. Siden jeg måtte hjem i et 50-års lag på lørdag pakket jeg og reiste før det hadde kommet flere oppover. På hjemvei møtte jeg en elgku og kalven hennes - heldigvis ikke skremmede nære - siden møtte jeg et par sykler på vei oppover samme sted jeg kom fra.

Klikk for større bilder.


Jon Arne kom rett etter meg.

Flere sykler er på vei.

Svein, Arvid og Jon Arne.

Frank Rotor.

Arvid har ny sykkel i år.

Det var plass til flere.

Jon Arne, Arvid, Svein og Arne.

Vi har det fint i veigrøfta.

Sola har gått ned og månen
er på vei opp.

Frosset fast i en vanndam...

Det var kaldt lørdag morgen.

Ole Kristian.

Arvid.

Prøvekjøring - virker!

Det var noen ved snuplassen også.

Oppdatert 21 oktober 2013

Til Tursiden...

Hovedside / Main page