Primustreff 2007
Det 35. Primustreff

At Primustreffet begynner å bli en tradisjon er vel ikke å ta for hardt i. Årets Primustreff var det 35. i rekken, på samme sted på samme tid og med mange av de samme deltagerene. Jeg hadde også mitt lille jubileum, dette var mitt 15. primustreff - på rad. Etter så mange treff så blir det ikke lett å la være å reise: Mange av de som aldri har vært på Primus sier vel det stikk motsatte, men de må tilgis, de vet ikke hva de snakker om. Primustreffet er på en måte avslutningen på vinteren, selv om det i år ikke var mye som tydet på at vinteren snart er slutt. Men åkke som, en måneds tid etter at vi har pakket sammen teltet etter treffet så er det igjen gummidekk på motorsykkelen og vi går en ny vår i møte.
Årets treff var på mange måter lik så mange andre. Jeg tok en telefon til Ole Kristian og ble enig om at vi reiser opp lørdag morgen, og at han tar med telt i år. Planlegging ferdig. Pakkingen gikk som vanlig greit. På slike turer tar en på seg ull og fleece og kjøredressen utenpå. Nødvendige klær begrenser seg til et lue, votter og et sokkeskift. Tannbørsten ble også med. Så er det sovepose, seng og ullteppe som surres bakpå sykkelen. Sideveskene inneholder mat, drikke og primus.
Jeg kom av gårde i 9-tiden lørdag morgen. Det var snø i lufta og snø på veien. Å kjøre i snøvær er greit så lenge det ikke blir for mye og for sporete. Gjennom Oslo var det værre, det er ikke måte på hvor mye salt de kan spre ut, ser det ut til. Alt kliner seg til, og ikke nytter det å forsøke å tørke vekk klinet med hanskene heller, det blir bare ennå værre. Fytterakkern. Heldigvis ble det bedre over Sollihøgda, der var det igjen fint snøføre. På Jevnaker ble det provianteringspause, der traff jeg de første motorsyklistene denne dagen. Tre Nimbuser som hadde unnsluppet Danmarks snøstormer med nød og neppe. Oppover langs Randsfjorden var det også snøføre, men under snøen var det enkelte steder blank is. Jeg fikk et par "tilbud" på turen oppover, men holdt hjulene med den rette siden ned. Ved butikken på Bjoneroa ble jeg møtt av plakater med Velkommen til det 35. Primustreffet på flere språk. Det er hyggelig at treffet har støttespillere i bygda, det må tas vare på.
På treffplassen var det første som slo meg at det var så god plass, det manglet liksom noen motorsykler. Jeg var ikke alene, det pleier bare å være flere enn det var nå. Om det var snøen som var i lufta eller snøen som allerede hadde falt som holdt folket hjemme vites ikke, men vi som var der hadde det flott som vanlig. Vi gjorde vel som vi pleier å gjøre, sette opp teltet, spise, gå frem og tilbake langs veien, drikke litt, juge litt og drikke litt til. Det som var nytt i år var trubadur med levende musikk! Mannen var god han, både på gitar og munnspill. Synge gjorde han også. Med unntak av noen pauser for å varme fingrene var det ikke mye om å gjøre at han holdt det gående hele kvelden.


Endelig ute av Oslo, alias              Danske Nimbuser            Takk!                             Fine forhold oppover      KTM i snø.
Salt Lake City...                           beundres på Jevnaker                                            mot Fjorda.


Yamaha i snø.                              Honda 100.                     Denne herren hadde         Sola kom nesten              Sandefjord MC og mat.
                                                                                           også jubileum denne         igjennom skylaget.
                                                                                           helgen.

Annar og Arne har vært ute en     Vaffelpressa er i gang.     Det dreier seg mye om    MCEK lå litt i veien...      R100GS
vinterdag tidligere.                        Jon Arne venter.             mat.

Danske Nimbus på         Paulsen fikk PC-kurs.      En Brudeli kom også       Det var tett kontakt         De støveltuppene måtte
rekke                                                                     innom en tur.                   med publikum.                være svært interessante.


Bilder fra søndag, se neste side
Oppdatert 1 mars 2007

Til Tursiden...

Hovedside / Main page