Norgestreff 2015
50-års jubileum, Sandnes 3 - 5 juli.

Ole Kristian og jeg har tidligere vært på treff som har hatt 50-års jubileum, så da han ringte og spurte om jeg ville bli med på Norgestreff så måtte jeg jo det. Treffet begynte på torsdag, men vi hadde ikke tid til å komme oss av gårde før på fredag. Etter å ha vært på jobb begge to møttes vi på Kongsberg fredag kl. 12:30. Derfra var det strake veien gjennom Telemark og over Suleskard til Sandnes. Trodde vi. På vei ned mot Setesdal og Valle forsvant Ole Kristian fra bakspeilet mitt. Jeg snudde og kjørte opp igjen og der stod han med flatt bakdekk. Nå er ikke bakhjulet det som er enklest tilgjengelig på sidevognsykkelen og rett verkstøy for jobben hadde vi ikke der og da. Jeg kjørte ned til Valle og kjøpte to bokser punkteringsskum. Inn med den ene boksen og hjulet hadde luft igjen. Ikke fullt trykk, men til å kjøre på. Vi kom oss ned til Esso i Valle der det skulle fylles mer luft. Det avdekket at det var ventilen som var problemet. Og denne ventilen satt på det værst tenkelige stedet på hjulet. Viking kom - tre timer senere var vi på tur igjen. Det ble en sen ankomst Sandnes men det er jo lenge lyst på denne tiden av året. Vi valgte å bo på den stille campen, der fant vi mange kjente figurer. Lavvoen ble slått opp ved siden av Hans Petter med datter. Like ved lå også en gjeng fra Primustreffet samt Jon Arne og Tove. Treffområdet ellers var stort med masse folk fra inn- og utland. Alt kunne fåes kjøpt - middag, frokost, øl, klær og utstyr. Flere band var innom og spilte også.
På lørdag fant vi ut at vi skulle ta oss en tur på motorsyklene. Jon Arne og Tove hang seg på og vi dro innover og over med ferga til Oanes og fulgte en liten vei innover på sydsiden av Lysefjorden. Til slutt kom vi til veis ende, men der var det ikke utsikt til Prekestolen slik som jeg trodde. En fin tur likevel. Tilbake samme vei og så oppover til Tau der vi tok en annen ferge over til Stavanger. Midt i sentrum ble det pizza på Dolly Dimples før vi dro tilbake til treffplassen. Ingen premie på oss, men mange fikk for størte klubb, lengst kjørt osv. Per Hess var en av de som startet Norgestreffet for 50 år siden, han var til stede og sa noen ord i anledningen. Kjentfolk var dete mange av, kvelden gikk sammen med Aina, Arne, Frode, Einar, Jon Arne og Ole Kristian.
Søndag var pakke- og reise hjem dag. Vi var av gårde i 10-tiden og tok stort sett samme vei som vi kom. Uten trøbbel denne gangen. Lunsj på brygga i Dalen før vi skilte lag i Notodden.


Ufrivillig stopp med
flatt bakhjul.

Viking ble redningen.

Fortsatt mye snø
over Suleskard.

Hans Petter og datter
var treff-nabo.

Vi var på plass mens
det ennå var lyst.

Flere kjente sykler (og folk)
på nabo-tomta.

Treffplassen var S T O R.

Innerst i en blindvei
langs Lysefjorden.

BMW ved Lysefjorden.

I fergekø ved Tau.

Kjentfolk på treff.

Tyskere med burneshow.

Ole Kristian drømmer...

Månen er oppe.
På tide å komme i posen.

Dalen brygge.

Lunsjen kommer snart.


Oppdatert 6 juli 2015

Til Tursiden...

Hovedside / Main page