Den Store NordNorge turen 2005
Norgestreffet i Harstad:

I Alta våknet jeg til det samme strålende været jeg sovnet til. Det er nesten trist å forlate et Finnmark i et slikt flott vær, men ingenting kan vare evig. Fra Alta var det å følge E6 videre sørover. Det er ikke så mye å si, annet enn at veistandarden er varierende og naturen overveldende. Noen nødvendige stopp ble det på turen. Ved Bardufoss tok jeg av E6 mot Sørreisa. Det går ferge fra Sør-Rolsnes til Harstad, samtidig som veien ut dit så litt mer interessant ut enn E6. Jeg fant fergeleiet og ferga kom etter en drøy times venting. En sjøreise senere var jeg i Harstad og fant veien opp til Folkeparken og Norgestreffet. Treffet begynte offisielt denne torsdagen, og jeg booket inn som nummer trehundreog noe. GPS viste 536 km fra Alta. Jeg fant en plass i bjørkeskogen og satt opp lavvoen igjen.
På treffet var det servering hele døgnet unntatt mellom 06:00 og 08:00! Mat og øl så mye en orket. Der var kjentfolk å se fra nord og fra sør, alle så ut til å trives i sola og varmen. Dusjer var det dårlig med på treffplassen, men jeg tok årets første utendørs bad i Grunnvannet. Det var slett ikke så kaldt, og jeg var heller ikke alene ute i det våte element. Fredag var hviledag uten en km kjørt. Tok en tur ned i byen, badet og lå i solen og slumret.
Lørdag var det tid for å sette forhjulet først sørover. Oppe tidlig, pakket på sykkelen og var klar til frokost klokken åtte. Gratis frokost til alle treffdeltagere. Forlot Harstad og kjørte til Lødingen der jeg kom 5 minutter for sent til ferga. Den hadde nettopp lagt fra kai, og var ikke interessert i å gå inn igjen for å plukke opp en motorsyklist. Neste ferge om halvannen time. Æsj! Men, men, en tur til Esso, fylle tanken, lese VG, se der kommer en ny ferge. Turen nedover går raskt. Middag i Saltsdalen, kort stopp på Saltfjellet, kveldsmat på Namskogan og campinghytte i Steinkjer. GPS viste 788 km denne lørdagen.
Søndag gikk ennå raskere med bensin i Trondheim, bensin og mat på Koppang, og så "plutselig" var gubben hjemme igjen. GPS viste 652 km siste dagen, og total distanse 5147 km. Norge er langt.
Siste bensinfylling i Finnmark.        Fjell, fjord og hav i Troms.           Bro over til Ibestad.                    Ombord på Fergen til
                                                                                                                                                          Harstad.

Takk.                                           I bjørkeskogen i Folkeparken.     Kjentfolk på treff.                        Det var endel som hadde
                                                                                                                                                          Full Rulle hele helgen.

Midt på natten. Solen er nesten     Hva skal man med telt?   Gratis frokost til alle på treffet.     Smak og behag. Tøff å se på.
nede for å snu.

Det rullet inn sykler hele tiden.       Årets første utendørs bad.          "Kjent søring"                  En Mossing på treff.

MCEK hadde tatt turen                Musikken var bra.                       Utelivet likedan.                           Dans, dans, dans oppå bordet.
nordover fra Oslo.

Hjemreise. På vei mot Lødingen.   Saltfjellet og polarsirkelen.           Korgfjellet, kanskje for siste         Campinghytte i Steinkjer.
                                                                                                       gang. Tunnellen var godt i gang.

Oppdatert 24 juni 2005

Hovedside / Main page