Tur til Nord-Norge Treffet via omveier
juni 2001
I år skulle jeg omsider få mulighet til å ta turen til Nord-Norge Treffet i Harstad som jeg har tenkt på i mange år. Treffet gikk av stabelen helgen 15 til 17 juni, men siden jeg bor i andre enden av Norge, så startet jeg allerede onsdag etter jobb. Kilometertelleren på min Yamaha Ténéré viste 107452 km.

Onsdagens etappe gikk til Kvål litt syd for Trondheim. Det ble 554 km og en tanking på 17,3 liter (Dombås) denne ettermiddagen / kvelden.

Nord-Norge venterVillcamping i Å i LofotenVed en av Lofotens hvite strenderLofotkunstnernes varemerke
Torsdag gikk turen videre nordover. To tankinger (Harran 19,9 liter og Røkland 19,6 liter) og 752 kilometer + fire timer på ferge senere ble teltet slått opp i Å i Lofoten.
Vikingmuseet i BorgAnkomst Harstad og NordNorge TreffetBål på treffplassenTurbo-RR, supermotard og alt i mellom
Fredag gikk turen litt roligere gjennom Lofoten med stopp på blant annet vikingmuseet i Borg. Samme ettermiddag var jeg i Harstad og Nord-Norge Treffet. Det ble kun 280 kilometer denne dagen, totalt 1616 kilometer siden start hjemme. Været som var ganske OK syd for polarsirkelen, var ikke så bra på nordsiden. Det var ikke mye regn, men så var det heller ikke særlig varmt. De "innfødte" så ikke ut til å plages så mye av det, så da fikk vi som var tilreisende bare gjøre det beste av det vi også.
Hal i og draSkiføret var heller dårligMartin hadde noe steike godt hvalkjøttTyskere på tur til Nordnorge

Lørdag ble hviledag uten en eneste kjørte kilometer. Denne dagen ble det en tur ned i sentrum av Harstad for å se på livet der og noen runder på treffplassen for å prate med gamle og nye kjente.

Premie for lengst kjørtParty !!!Øl, øl og mere ølDet svingte skikkelig av bandet
Full fart midt på nattenDagen derpå - frivilig promilletestKlar for avreise sørover igjen
Søndag var treffet slutt, og det var tid for å reise videre. Kursen ble satt sørover igjen. To tankinger (Harstad 18,7 liter og Mo i Rana 20,2 liter) og 485 kilometer senere ble teltet satt opp ved Villmarksveien syd for Korgen. Villmarksveien er en vei som går fra Korgen ned nesten til grensen Nordland-Nord-Trøndelag. Mye grusvei og flott natur.
På vei mot LødingenOver SaltfjelletVillmarksveien venterPå Villmarksveien
Her våknet jeg i teltet en strålende mandag morgen til fuglesang og ellers total stillhet... Turen gikk videre sydover. Igjen to tankinger (Gravmyra 19,9 liter og Åndalsnes 18,5 liter) og 765 kilometer senere ble teltet slått opp i Åndalsnes. Med andre ord en liten omvei fra Oppdal med Trollstigen og Geiranger som mål.
Fra Oppdal mot SunndalsøraTrollstigen tidlig en morgenGeirangerfjordenGeiranger langt der nede
Tirsdag var jeg oppe tidlig og kjørte opp Trollstigen før åtte om morgenen. I ti-tiden seilte jeg med rutebåten fra Hellesylt inn til Geiranger i slikt vær en ellers bare ser i turistbrosjyrene. En tanking og 586 kilometer senere trillet jeg inn på tunet hjemme. 3422 kilometer og 161,1 liter bensin siden start seks dager tidligere, hvilket gir et snitt på 0,47 liter/mil.

Oppdatert 10 jan 2002
Home