Krystallrally nr 42 Spidsbergseter Gudbrandsdal Hotell
8 feb til 10 feb 2013

Fem år siden sist jeg var på Krystall-Rally, nå var det på høy tid med en tur igjen. Første nyttårsdag så det litt mørkt ut for vinterens motorsykkelaktiviteter etter en brann i det elektriske på vintersykkelen. Men ting løser seg, et kjapt søk på finn.no og en telefon så var det ny sykkel på plass. Påmelding til Krystall ble sendt. Treffet begynner på onsdag for de mest ivrige - eller lengst farende men for oss i nærområdet blir det helst et helgetreff. Fri på fredag, time til første service på MC-Huset Nydal og tur til Spidsbergster passet som hånd i hanske. Turen til Hamar gikk mer og mindre i ett. Litt saltklin rundt Oslo men det ble bedre oppover. Fin temperatur var det også. På Hamar ble det omtrent tre timer pause mens sykkelen fikk ny olje og det som hører til. Møtte noen sykler på vei sydover men så ingen som var på tur oppover. Det ble en liten stopp og proviantering på Ringebu før det siste to milene opp på fjellet. Det hadde vært lett skyet det meste av dagen, men oppe på fjellet var det tåke. Tett tåke og kuldegrader gjør noe med sikten, det meste iser igjen ganske fort... Takk for varme i visiret, så ble det i det miste et snev av sikt. Ankost Spidsbergseter i halv-fem tiden, det var ikke stort vær og være ute i men så var det desto hyggeligere inne. Som ventet var det mange kjente. Kvelden gikk fort med god mat og hyggelig selskap.
Lørdag våknet vi til et tindrende klart vær. Dette måtte bli dagen med stor D. Ja, det var kaldt, men solen skinte fra blå himmel og de hvite viddene lå så langt øyet kunne se. Etter en bedre frokost måtte vi ut. På tur. Anders, Knut, Per Ivar, Ole Kristian og jeg ble enige om en tur over fjellet og så ned til Atna. Knut hadde litt startvansker på sykkelen sin, så Per Ivar, Ole Kristian og jeg reiste så kommer de to andre etter. Det var så flott over fjellet. Mange Krystallrally deltagere var ute på tur, kjørte motorsykkel og tok bilder i bøtter og spann. Fint føre og fine veier. Nedover mot Atna var det noe mer hardt og glatt, men vi holdt fornuftig fart og hadde en fin tur. Det var Glopheim Kafe i Atna som var målet. En kafe som ser ut som om den ikke har vært rørt siden 50-tallet. I Atna lå temperaturen rundt -18 grader, men det var stille og kulden var ikke noe problem. Likevel, det var helt greit å komme inn og få en kopp kaffe eller to. Turen tilbake til Spidsbergseter gikk samme veien i det samme fine været. Og jamen rakk vi ikke en sen lunsj på hotellet også. Etter lunsj måtte jeg bare ut en liten tur til for å få med fjellet i lav sol ennå en gang. Så var det igjen kveld, det ble en tur i bassenget før middag så var badetøyet også brukt.
På årets Krystall var det omtrent 120 personer hvorav mange utlendinger. Så vidt jeg fikk med meg så var det folk som hadde kjørt fra Sverige, Tyskland, Østerrike, Frankrike, Italia og Spania. Det var også en portugisisk sykkel til stede, men eieren jobbet visst i Madrid. Av italienerne var det en dame som imponerte mest. På sin Harley trike hadde hun kjørt alene fra Roma.Landeveien med unntak av ferga fra Kiel til Oslo.

Klikk for større bilder.

Obligatorisk "på vei til Krystall-stopp" før Lillehammer.

Takk!

Tysk sidevognsbygg med eksosen på tvers.

Lars kommer fra Sverige.

Fransk Virago med kjetting på bakhjulet.


Mat er det mye av på Krystall.

Skål, Anders!

Det var mange kalde sykler å se lørdag morgen.

Kaldt var det.

Damen hadde kjørt fra Roma alene!

Klar for tur på lørdag.

GoPro var med på turen.

Det var perfekt over fjellet.

Slike dager vil vi ha mange av.

På vei ned mot Atna.

Glopheim Kafe.

Vi har det godt.

Kafeen er helt 50-talls.

Broen ved Atna.

Fine forhold.

Fotostopp.

Sol og hvite vidder.


Med Rondane i det fjerne.

Yes!

Pause mellom slagene.

Spansk Harley med farlige ski.

Portugiseren setter pigger dekk. Bedre sent enn aldri?

Mer mat, masse mat!

Det var alle slag motorsykler repsesentert.

Motorsykler skal ikke ha ski på taket!

Knut og Anders er klar for hjemreise.

Hjemturen gikk over fjellet ennå en gang, og så ned Østerdalen.

Krystallrally 2013 from Baard Meldal-Johnsen on Vimeo.

Oppdatert 11 februar 2013

Til Tursiden...

Hovedside / Main page