Krystallrally 2008

Av ulike årsaker er det 5 år siden jeg sist var på Krystallrally. Med andre ord absolutt på tide å komme seg av gårde en tur igjen. Før jul en gang meldte vi oss på, og så var det bare å vente på at det skulle bli midt i februar. Jeg hadde gjort en avtale med Ole Kristian slik at min kone Gunnhild kunne sitte på i sidevogna hans. Jeg kjører solo som alltid, og solosykkel, piggdekk og passasjer er en kombinasjon jeg ikke liker. Til mitt bruk er heller ikke sidevogn noe alternativ, så da er det godt å ha venner å ty til.
Fredagen midt i februar kom med sol fra blå himmel, dog var snøen fraværende her sør for Oslo. Noen kuldegrader var det, og snøen fikk vi se så fort vi kom litt nordover. På Gjøvik møtte jeg Gunnhild og Ole Kristian og sammen kjørte vi oppover Gudbrandsdalen på tørr asfalt med sola i ryggen. Dette året hadde det ikke vært noe problem å kjørt helt til Vinstra på en hvilken som helst motorsykkel på sommerdekk. Hvilket også en del av utlendingene gjorde. Det var først fra Vinstra og opp til Fefor piggdekkene kom til sin rett. Nå burde vi selvfølgelig gjort som enkelte andre og kjørt opp via Gausdal, men det gjorde vi altså ikke. Etter en liten bomtur på vei oppover, sola stod rett i mot, både Fefor og Fagerli begynner jo på F, så ankom vi Fefor akkurat i tide for å få de siste restene av lunsjen. Som ventet så var det kjente og ukjente fra inn- og utland å se. Det ble sagt det var omtrent 150 motorsyklister fra mange land i Europa som hadde funnet veien til Peer Gynts rike i år. Gledelig er det at det var mange førstereis på Krystallrally, selv om eldste av førstereisene hadde passert 70 år. Rekrutteringen til den edle sport vinterkjøring med motorsykkel har nok ikke vært så voldsom de siste 30 år. Som ellers i miljøet er det mange høye pannelugger og sølvstenk å se også på dette treffet. Nok om det, alder er psykisk, er det ikke?
Etter lunsj fredag var det rafting som stod på programmet. Siden det nå er vinter og alt vann finnes i frossen form, så var det rafting på snø det var snakk om. På baksiden av hotellet var det bratt ned mot Feforvannet. Det var her raftingen foregikk. Fem eller seks mann i en gummibåt og en styrmann bak. Når taket slippes går det rimelig fort nedover. De turene med det tyngste mannskapet gikk definitivt lengst ut over snøen på isen. Når gummibåten hadde stoppet kom det en snøskuter og hentet båt med mannskap og dro dem rett til en nærliggende pub. Med mange som ville kjøre og kun fem eller seks i båten hver gang ble det flere enn hva de klarte å ta unna. I tillegg ble det en halvtimes stopp på skuteren og redningsaksjon av en skiløper med samme skuter, så det ble ingen rafting på oss. En tur i svømmebassenget ble erstatningen før kveldens middag stod på bordet. Kveldene i baren har aldri så lenge jeg har vært på Krystallrally vært noen høydare. Heller ikke på Fefor. Stive priser kombinert med et tomanns svensktopp orkester bidrar nok til det. Lørdag opprant med litt mindre sol enn dagen før. I følge erfarne kilder er det nesten aldri strålende vær på Krystallrally på lørdager. Etter frokost sendte jeg kona ut på ski før jeg ble med en gjeng for å utforske Peer Gynts rike på motorsykkel. Det ble litt frem og tilbake på den delen av Peer Gynt vegen som var brøytet, samt noen avstikkere til denne. Ikke verdens lengste dagstur, men nok til å få frem gliset på oss som var på tur. På tilbaketuren var det skyet til ennå mer, og det var ikke lett å se spor og andre konturer i veien foran hjulene. Etter lunsj fikk jeg en ny erfaring på motorsykkeltur. Hvordan går det når en tar med seg kona på fjelltur om vinteren? Jo, da blir det skitur. På lånte ski gikk vi omtrent den mila det er rundt Feforvannet. Så kunne vi spise middag med god samvittighet den kvelden også.
Søndag er hjemreisedag for oss som bor i nærområdet, det vil si Sør-Norge. Krystallrally begynner jo onsdag for de ivrigste, noen av de med lengst vei hjem reiser da også tidligere. Søndag altså. Sol, pent vær og drypp fra takene. Det hadde blitt mildere igjen og startproblemene i gårsdagens kuldegrader var borte som dugg for solen. Vi fulgte vestsiden av Gudbrandsdalen et stykke nedover før vi kom inn på E6 som var like bar og tørr som da vi kjørte oppover. Med sola i mot var det på med solbriller inne i hjelmen for første gang i år. Mørketiden er definitivt slutt for en stund, det er ennå vinter en stund, men våren og varmen er på vei i år også.
Takk til gjengen som arrangerer Krystallrally og alle de hyggelige motorsyklistene som deltar. Vi kommer igjen flere ganger.


Det var gnistrende flott     Gunnhild var burkslave     På vei mot Krystallrally 2008.      Motorsykler utenfor hotellet.
føre over Hadeland.         hos Ole Kristian.

Rafting på snø.                              Det gikk fort å komme    Sykler durer rundt hele dagen.      Adventurer på vintertur.
                                                    ned.

God mat og Krystallrally               Det var kaldt på lørdag morgen.   Ute på en rolig formiddagstur.      Det var flott føre.
hører sammen.                              Noen trenger starthjelp.

Bare blide ansikter å se.                Noen er hardere med      Skitur på Krystall var      Vi spiser og koser oss.
                                                    piggpistolen enn andre.    nytt for meg.

Jakttrofeene på hotellet     Hjemtur. Stopp på          Brøttum. Nydelig vær og
var litt spesielle.                Lillehammer.                   flott føre.


Oppdatert 17 feb 2008

Hovedside / Main page