Krystall-Rally 2003

Årets Krystall-Rally ble et ordentlig vintertreff. Tildels mange minusgrader, flott vintervær og til slutt et skikkelig snøvær. Min tur startet om morgenen fredag 31 januar. Hjemme på Ås hadde jeg -16ºC, og det ble ikke særlig varmere underveis, heller tvert om. På turen opp til Dalseter Høyfjellshotell i Espedalen valgte jeg å kjøre over Hadeland og Lygna i stedet for E6 som jeg har kjørt så mange ganger før. Etter at Gjelleråsen var passert kjente jeg kulda kom sterkere og da jeg kom til Gran på Hadeland måtte jeg inn for å slippe inn litt varme under jakka. På kafebordet ved siden av meg hørte jeg to gamle damer snakke om at det var -22 når de gikk ut. Etter en kopp varm sjokolade var det tid for noen mil til, Einavannet og Gjøvik ble passert i strålende men ikke særlig varmende sol. På Lillehammer ble det tid for en ny oppvarming, ikke uventet traff jeg to Cordaer fra Moss med full oppakning på vei i samme retning som meg. Fra Lillehammer tok jeg rv 255 mot Gausdal på vei til Dalseter. Deler av Gausdalen var også beinkald, det ble snakket om under -25 på deler av strekningen etter at jeg hadde kommet opp. Som seg hør og bør på Krystall-Rally er det et skikkelig hotell med alle fasiliteter så ingen lider noen nød etter at turen er gjort. Jeg sjekket inn i tide til lunsj på fredag. Ikke uventet var det kjentfolk å se i år også. Per Ivar og Erik hadde allerede fått tinget seg innendørs plass til å skru på sine hhv Husaberg og TransAlp. Husabergen hadde ingen støtdemper som fungerte og TransAlpen hadde ikke lenger noe bakhjulslager. Før mørket kom ble det en liten handletur til Skåbu før bassenget ventet. Et par timer i og ved bassenget varmet opp en kald kropp før middagen ble servert samme kveld.
Stopp på Gran på            Einafjorden så beinkald ut.           Lillehammer lever            Vingrom kirke i
Hadeland.                                                                           fremdeles litt på OL.        bakgrunnen.600 meter til Helvete...                  Fremme på Dalseter 930 moh.     Franskmann på tur.         Svenskene var på plass i år også.
Noen trenger litt mer        Uheldig svenske som        Skåbu.                                        Per Ivar og jeg studerer bilder
service enn andre.            hadde vært i Trysilelva.                                                        fra dagens tur.

Oppdatert 6 feb 2003

Neste side... / Next page...

Hovedside / Main page