Krystall-Rally 2001

Forberedelsene.
Krystall-Rally gikk av stabelen på Spåtind Høyfjellshotell, Synnfjell i tiden 7 - 11 februar 2001. Innen jeg kom så langt var det noen forberedelser som måtte gjøres. Jeg hadde kjørt på et bakdekk som etterhvert var kvitt både pigger og knaster. Problemet var at det ikke var noe skikkelig dekk å få tak i før Krystall. Valgets kvaler stod mellom et nesten like dårlig Trelleborg dekk, og et nesten ubrukt men sterkt aldrende Metzeler med husmorpigg. I første forsøk ble det Metzeler som kom på. Det varte ikke lenge. Allerede på onsdag var det Trelleborg på igjen. En tur til jobb på snøføre var det som skulle til, Metzeler dekket er absolutt ikke brukbart på annet enn bart og tørt føre. Trelleborgdekket som kom på hadde noen flere pigger enn det som gikk av på søndag, men en test på snø og is viste likevel at det var "100 ganger" bedre enn Metzelerdekket som så noe bedre ut med det blotte øye.
 


 ForberedelserKlar ?AvreiseFrokost
Dekkskift søndagen før    Klar med nytt brukt Metzeler        Avreise 9 feb 2001 før månen       Kjell og Unny tok frokosten
Krystall i -15°C.              Enduro 2 med husmorpigg?           har gått ned.                                 på Hadeland.


Jeg var ute og av gårde fredag morgen før det var blitt ordentlig lyst. Det var -12°C og klart pent vær. Turen gikk gjennom Oslo videre oppover mot Hadeland. Langs Harestuvannet var det nydelig men noe kjølig. Ved avkjøringen til Brandbu var det tid for å stoppe for å slippe inn litt varme. Der stod også et kjent kjøretøy, nemlig Cordaen til Kjell og Unny.


Corda og YamahaI sidevognaVed RandsfjordenSnart på Dokka
På tide å komme videre fra           Arnstein og Unny satt       Turen langs Randsfjorden             Dokka neste...
Hadeland.                                    sammen i vogna.               var helt utrolig flott.


Oppover langs Randsfjorden var det flott å se, men noe hardt og sporete å kjøre. Jeg lå mest midt mellom sporene, men Kjell klaget over at Cordaen ikke passet helt til sporvidden. På Dokka ble det en stopp for å handle litt av det som er så mye dyrere på hoteller enn i vanlige butikker.


Proviantering26 km igjenHvilket vær!Ute i solen
Proviantering på Dokka.                26 km igjen til Spåtind.                   Snø, sol, blå himmel.      Putte og Olav med fler
                                                                                                                                                 koser seg i solen.


Neste side... / Next page...

Hovedside / Main page