Tur til Haugaland 24-27 mai 2002

Denne helgen skulle jeg til Haugesund på jobb. Nå er det heldigvis mulig å kombinere jobb og fornøyelse i blant, så i stedet for SAS så ble det motorsykkel som transportmiddel denne gangen. Dette var også en "prøvetur" før Den Store Ferieturen som begynner midt i juni. Jeg har bare hatt BMWen siden sent i september i fjor, og ikke hatt noen langtur med den. Sideveskene var kun kjørt fra butikken og hjem før de fikk sin premiere på denne turen i vesterled. Tankvesken har ikke vært brukt på annet enn Yamahaene jeg har kjørt de siste 10 årene. Nå var det ikke noe som "skurret", så alt skulle ligge til rette for neste store tur også.
Denne turen startet vanlig reise-på-jobben-tid fredag morgen, og det ble raskeste vei fra Ås til Haugesund, dvs tunnellen under Oslofjorden og E134 videre fra Drammen. Norske hovedveier er imidlertid ikke det samme som motorvei, og ettersom avstanden fra Oslo økte ble veiene straks mer motorsykkelvennlige.
 En liten rast i Seljord.        Det var for mye snø til at det         Snø var det nok av over   Den norske naturen har mye
                                         gikk å kjøre utenom tunnellene.     Haukelifjell.                      vakkert å by på. Langfoss er et mektig        Haraldshaugen i Haugesund.         En av strendene på Karmøy.
 skue. Gamle Skudeneshavn var verd å få med seg når jeg var på de kanter. Fine hvite trehus i koselig miljø. På turen hjem gjorde jeg en omvei via Sauda til Røldal. Smalt,           Haukeli var ikke så flott på turen   Gatekjøkkenet i Seljord er fast
 svingete og mye snø på fjellet. Et godt alternativ til E134.                   hjem som det var bort.                  stoppested i Telemark.

Oppdatert 2 juni 2002

Hovedside / Main page