gs_meeting.jpg  GS Meeting Sweden 2013

Det første BMW GS treffet i Sverige ble holdt ved Vittaryd i Småland i slutten av mai 2013. Slike treff pleier jo å være verd å få med seg, så det måtte prøves. Litt forsinket i forhold til treffstart reiste jeg av gårde fredag formiddag 25 mai. Det er langt til Småland så det ble den brede veil til Göteborg var passert. Fra Bollebygd øst for Göteborg hadde arrangøren lagt opp rute til treffplassen. Jeg spiste litt i Bollebygd og fulgte GPS på tur mot syd-øst. Det tok ikke lang tid før den første grusveien dukket opp. Ruten var fin å kjøre på små veier gjennom små steder, skog og mark. Men det tok tid, ved Smålandstenar nærmet klokken seg 20:00 og jeg avbrøt med raskeste vei til Vittaryd. Treffet lå ved en flystripe hvor det var en seilflyklubb som holdt til. Et klubbhus med kjøkken, dusj og wc samt plass til telt ute på gresset. Helt greit som treffcamping for GS-førere.
Jeg fikk opp lavvoen og fikk litt rester fra kveldens sponsede grillaften, samt et par øl. Nordmenn var det ikke mange å se av, men jeg traff Arild som hadde flyttet til Sverige på slutten av 90-tallet. Sammen med Ulf hadde vi en hyggelig aften med kaffe med honning og rom - som var en ny blanding for meg. Lørdag dukket Börje opp på dagstur, og han ble også med på dagens blå løype. Turen var fin, men det ble litt mye venting i begynnelsen. Svenskene har noe å lære når det gjelder slik kolonnekjøring - kom til Norge og lær! Omtrent 20 mil på fine veier i fint landskap. Lørdag kveld var det igjen sponsor-grill.
Søndag var pakke og hjemreisedag. Jeg våknet alt for tidlig - lyst var det, folk rundt var våkne og sola skinte på teltet - men klokka var bare kvart på seks. Ja ja... god frokost, pakket tørt telt og var av gårde klokka ni. Kjørte hele NW Inbound ruta motsatt vei hjemover. Noen steder var det så lite vei at det er rart det stod oppført som vei på GPS'en. Det var ikke bare gress i midten av veien, det var kun gress med antydning av spor. Fint var det og smått gikk det til tider, men det gikk... Fra Göteborg var planen å ta E6 oppover, men det blåste så sterkt at jeg tok av mot Bengtsfors og Ed for å få litt mindre vind. Ikke noe tap å ikke kjøre E6, dog...
 
Klikk for større bilde.

På vei til Vittaryd langs 
"NW Inbound"

Fine veier i fint landskap.

Grusveier er fint å kjøre på.

Arild var en utflyttet nordmann 
på plass på svenskt GS-treff. 

Sascha laget frokost i teltet.

GS på GS-treff.

Gunnar informerer om 
dagens turer.

Börje var på dagstur.

Blå rute bød på mye grus.

Det gikk litt sakte i 
begynnelsen, men det
kom seg utover dagen.

Vi passerte mange fine plasser.

Rullegrusen er din venn..?

Det hadde regnet litt, 
så støvet det ikke så mye.

En fin 1100.

Treffets søteste GS.

Gjennom skog...

og gjennom gårdstun.

Team Finland.

Pause i skogen.

Det var opphold og fin 
temperatur hele lørdag.

Nesten tilbake på treffplassen.

Trailer queen parking.

Sponsor grill lørdag.

God stemning.

Natten faller på.

Søndag og sol.

Team Finland er klar 
for hjemreise.

Bensinstasjon fra tidligere tider.

De trenger ikke så store
skilt i smålands skoger.
GPS spor fra lørdag.
GPS spor fra søndag.

Oppdatert 1 juni 2013

Til Tursiden...

Hovedside / Main page