Fjordrally 2014
6 - 8 juni

I år ble det igjen mulighet til å ta en Vestlandstur og besøke BMW Fjordlaget og deres Fjordrally. Treffplassen i år var Selje Camping helt nord i Sogn og Fjordane. Været så ut til å skulle bli bra og det ble det også med et lite unntak.Reisen til Vestlandet startet litt etter lunsj på fredag. Over Sollihøgda til Hønefoss, videre E-16 til Fagernes og så over Valdresflya til Lom. Gamle veien over Strynefjellet var ikke åpen etter vinteren ennå. Etter fjellet gikk det rett vest inntil jeg var på Selje. På Selje var det kjente og ukjente i fin blanding. Etterhvert ble også noen av de ukjente ikke fullt så ukjente lenger.
Lørdag kom med oppholdsvær men ingen sol. Pål hadde lagt opp fellestur og det var mege som hang seg på. Turen gikk først rundt ved Vanylven og så ut på Vestkapp. Vestkapp lå akkurat oppe i tåka og utsikten var meget begrenset. Nede var Ervik var det mye bedre og det ble en stopp før vi reiste til Leikanger for lunsj på Furebuda der langbordet ble fylt opp av fornøyde motorsyklister. Her var fellesturen offisielt over. Nå var solen kommet og det fristet å reise tilbake til Vestkapp i finværet. Men før Vestkapp ble det en omvei til Honningsvåg. En liten samling hus langs en liten fjord med utsikt til Vestkapp. Riktig så idyllisk i finværet. Oppe på Vestkapp var det denne gangen utsikt alle veier. Hva litt sol gjør med et slikt sted!
Søndag morgen kom med sol og varme i lange baner. Lang frokost og langsom pakking av telt og utstyr. Jeg hadde bestemt med for å reise til Kråkenes fyr når jeg først var på de kanter med et slikt flott vær. Veien fra Vågsøy og ut er smal, svingete og kupert. Og den ender på Kråkenes. Det var sol, vindstille og nesten havblikk der ute. En opplevelse som heller ikke er dagligdags for de som er der oftere enn meg. På Kråkenes ble kursen satt hjemover. Været grånet på litt og etter middag i Lærdal kom det litt regn. Over Hemsedalsfjellet var det 6 grader og regn. Jeg som startet i 24 grader og sol... Nedover i Hallingdalen ble det bedre og jamen trillet jeg inn hjemme litt før 23.00. En helgetur av de store. Takk til BMW Fjordlaget!

Klikk for større bilder.


Valdresflya i finvær.

Lavvoen er oppe på Selje.

Selje Camping.

Fellestur.

Første forsøk på Vestkapp.

Dårlig utsikt her.

Ervik.

Furebuda i Leikanger.

De som ikke fikk være med inn.

Åsmund er fornøyd.

Lunsjen er spist.

Mot Vestkapp, 2. gang. 

Vestkapp sett fra Honningsvåg.

En klassiker.

Vestkapp med utsikt.

Veien videre.

På treffplassen.

Her grilles det.

Søndag, sol og frokost.

Kråkenes.

Nær veiens ende.

Fyret på Kråkenes.

Fine veier.

Pause i vinden.

Gamle Lærdal.

Oppdatert 18 juni 2014

Til Tursiden...

Hovedside / Main page