Elefantentreffen 50 år
27-29 januar 2006

Bildene er nederst på siden. Klikk for større versjon.

Tenke seg til, her har det blitt arrangert Elefanttreffet i 49 år uten at jeg har vært til stede. Det måtte det gjøres noe med, og 2006 var året det skulle skje. Jeg husker ikke når jeg første gang ble klar over at det var noe som het Elefanttreffet, det var vel omtrent den gangen for 15 år siden når jeg begynte som helårs motorsyklist. Mange jeg har snakket med sier at det ikke er noen grunn til å reise så langt for å komme på treff om vinteren, men det er de samme som faktisk har vært der. Altså må det jo være noe å prøve.
Planleggingen begynte vel egentlig på siste Primustreff. Jeg nevnte for Ole Kristian at det hadde vært gøy å reist en tur til Tyskland neste år. 50-års jubileum og greier... Ole Kristian og jeg ble vel egentlig enige der og da om at vi reiser en tur, og at Stein sikkert også ble med. Slik ble det. Midt i januar bestilte vi plass på Kielferja for tre mann og tre motorsykler. Planleggingen var enkel, noen telefonsamtaler der vi ble enige om at jeg tar med telt, de tar med kokeutstyr. Resten tar vi med etter behov. Veivalg var det ikke mye snakk om, men det måtte bli en del Autobahn, tross alt er det 85-90 mil fra Kiel til Bayerische Wald dit vi skulle. Vi hadde planlagt en overnatting på tur ned og en på vei opp igjen. Tross alt er det vinter og vi kjører solosykler uten piggdekk.
Onsdag 25 januar møtes vi på Hjortnesbrygga ferdig til å reise. Selv om vi alle tre har vært ute en vinternatt før, er vi nok litt usikre på hva vi går til. Været viser seg fra sin beste side med sol og noen små kuldegrader, og værmeldingen for de kommende dagen i Tyskland er også bra. Det som bekymrer meg litt er at min BMW markerer med noen dråper olje allerede mens vi venter på ferja i Oslo. Jeg ser at det er fuktig rundt oljetrykksbryteren, som førøvrig ikke har fungert på flere år men har vært tett... Ja ja, vi skal jo til Tyskland med flusst av BMW forhandlere så dette skal nok gå bra.
I Kiel er det oppholdsvær og rett under null grader. Vi har bestemt oss for å reise innom Touratech i Hamburg, og ved hjelp av Ole Kristians GPS kommer vi oss dit. Rett før Hamburg begynte det å snø, og det ble litt gustent å kjøre. Touratech spanderer kaffe i kulda, det skal ikke mer til før alt er bra igjen. Etter å ha kjøpt litt småtteri reiser vi videre sørover. Det slutter å snø så fort vi er ute av Hamburg igjen og været blir riktig bra. Tørre veier og passe kaldt med gløtt av sol innimellom. Vi stopper ved Kassel i det det holder på å mørkne. Hvor skal vi sove i natt? Jeg surfet litt på NMCUs sider før vi reiste og hadde tatt med en utskrift fra Hotel Sturm i Mellrichstadt. Sturm markedsfører seg som et motorsykkelhotell, og det ligger 10-12 mil fra der vi var. En telefon avgjør saken. De har et dobbeltrom og et enkeltrom ledige, og anslår to timer å kjøre. GPSen blir veket til live igjen, og vi setter kurs. GPSen leder oss av Autobahn, og det er forsåvidt like greit. Noen mil på Bundesstrasse er ikke å forakte, selv om det hadde vært ennå bedre i dagslys. Vi observerer at brøytekantene blir bortimot en halvmeter gjennom en dorf i det vi nærmer oss Sturm. Jeg kjører først og er ikke helt sikker på at det ikke er glatt, så det blir litt knøvlete kjøring i perioder. Sliten begynner jeg å bli også. Til slutt må jeg bare stoppe og strekke litt på kroppen og tømme ut den siste kaffekoppen vi drakk. Det er ikke langt igjen, og i åttetiden kjører vi opp foran hotellet. Motorsyklene har ikke stoppet før en ivrig hotelleier kommer oss i møte. Han tar bilder og forteller at vi bare kan parkere i kjelleren, men først vil han gjerne ha et bilde av oss rett utenfor
døren på hotellet. Syklene blir stående der natten over. Han ber oss på et krus Glühwein og forteller at vi er de første som ankommer på motorsykkel i år, underforstått er vi litt sprøe... Etter den hjertelige velkomsten spiser vi en bedre middag og blir påspandert en lokal snaps.
Fredag fortsetter vi sørover mot Elefanttreffet. Etter noen mil på Bundesstrasse og slikt finner vi A3 mot Passau. Været er like flott, kaldt, sol og tørre veier. Vi har omtrent 30 mil fra Mellrichstadt hvor vi overnattet til vi er fremme. I Hengersberg stopper vi for å handle litt mat og slikt. Vi regner vel med at det er noe spiselig å få kjøpt på treffet, men det er alltid greit å ha med litt også. Litt met rett i kroppen blir det også, besørget av et gatekjøkken drevet av et tyrkerpar eller noe. De serverte en slags kebab som smakte meget bra. Stein fikk også mast seg til litt tilbehør i form av grønne pepperfrukter. Hot skulle det være, hver sin smak.
Mens vi ruslet rundt og samlet mat kom det stadig motorsykler gjennom landsbyen, det var vei ingen som ikke skulle samme sted som oss...

Til side 2, Elefanttreffet

Starten hjemmefra gikk     To KTM og en BMW venter      Ole Kristian og Stein er klar         Det var vel sommertur vi
på gnistrende vinterføre.   på å komme om bord.                 for Elefanttreffet.                          skulle på?Tyskland, her er vi!          Vi stoppet innom Touratech i        Rast et sted langs A7 nord for     Vi fikk en varm velkomst på
                                       Hamburg. Det snødde...               Kassel.                                       Hotel Sturm med et krus Gluhwein.En Weissbier smakte        Denne Laverdaen stod inne på     Det var kaldt, men pent.  Gutta på tur ved avreise fra
heller ikke vondt.             hotellet sammen med en BMW.                                           Hotel Sturm.Det ble mange tankinger               Vi nærmer oss, og det      Maten kjøpte vi lokalt.
underveis.                                    dukker opp flere sykler.

Til side 2, Elefanttreffet
Oppdatert 11 feb 2006.

Til Tursiden...

Hovedside / Main page