2009 Norwegian Camel Rally

Jeg er av dem som liker å kjøre langt og lenge, men ikke nødvendigvis så fort. I flere år har jeg vært klar over Camel Rallys eksistens, men så var det det med tiden, da... I år bød det seg en sjanse og jeg meldte meg på uken før rallystart. Sykkelen var ny-servet og klar, jeg var frisk og rask og også klar. Rallyet startet i Fredrikstad lørdag morgen, men fredag var det sjekk av kilometerteller og utdeling av årets bonuspunkter. Kontrollpunktene var gitt på forhånd: Elverum, Evje, Fagernes, Geilo, Odda, Oslo, Otta, Røros, Sarpsborg. Ruten måtte inkludere minst 5 av disse punktene for ikke å miste poeng. Og det er poengsamling hele rallyet dreier seg om.
Jeg la opp en rute som inkluderte Sarpsborg, Oslo, Elverum, Fagernes, Geilo, med mulighet til endring underveis. Det var også en masse bonussteder som lå mer og mindre spredt i forhold til kontrollpunktene.
Lørdag morgen møttes vi og startet etter tur fra 09:00. Jeg holdt planlagt rute til Geilo. Der ble det et tillegg i planene til Eidfjord og Odda. Hardangervidda bort og Haukelifjell tilbake. Når jeg kom til Haukeligrend begynte det å mørkne, men en liten tur nedom Dalen ble det likevel. Videre opp til Morgedal der jeg tok pause noen timer. Tidlig morgen fortsatte turen mot Kongsberg og vider under Oslofjorden mot Østfold igjen. En liten tur til Strömstad ble det også før de siste poengene ble samlet i Fredrikstad.

Dette var ruten jeg kjørte.

På kveldens premieutdeling fikk jeg jamensann 2. plass, ikke dårlig til debutant å være.


Før start i Fredrikstad.                 Sarpsborg gir poeng.                    Yamahabutikken på Vinterbro     Operaen var et kontrollpunkt.      Hedmark fylke gir poeng.
                                                                                                       gir poeng.

Midtskogen ved Elverum var        Fareskilt med dyr gir poeng.         Oppland fylke gir poeng.              Flere dyr gir flere poeng.             Buskerud fylke gir poeng.
et kontrollpunkt.

Geilo var et                      Fare for ku gir også poeng.          Hordaland fylke gir         Eidfjord gir poeng.                       Odda var et
kontrollpunkt.                                                                      poeng.                                                                               kontrollpunkt.

Røldal gir poeng.                          Fare for hjort gir poeng.               Telemark ftlke gir poeng.             Haukeligrend gir poeng.   Dalen hotell gir poeng.

Natten er nesten passert,   Fare for elg gir poeng.                Fare for nisser må da også gi        Hvitsten kapell gir            Skilt med Glomma gir poeng.
Sølvgruvene ved Kongs-                                                     poeng?                                        poeng.
berg gir poeng.

Grense og tollskilt i           Brygga i Strömstad gir poeng.     Gamlebyen i Fr.stad         Denne statuen i Fr.stad ga de        Søndag kveld var det mat og
Sverige gir poeng.                                                               gir poeng.                        siste poengene denne turen.           premieutdeling.
 


Oppdatert 12 august 2009

Til Tursiden...

Hovedside / Main page