Aurora-träff 2009

Jeg har kjørt motorsykkel siden 1986, men i mars har jeg aldri kommet meg på treff - før i år. Når vi var på Dammskogtreffet i januar fikk vi invitasjon til Auroratreff som holdes i Karlskoga i mars. Jeg har for så vidt visst om at treffet fantes men har aldri fått noen anledning til å ta en tur.
Jeg snakket med Ole Kristian på torsdag før treffet og hørte om han var klar til å reise. Og det var han. Vi møttes i Oslo og reiste derfra i 16-tiden på fredag. Det var nesten 30 mil til Karlskoga rake veien langs E18, og siden det var sent nok så ble det E18 østover. Vi hadde et par stopp på veien før vi tok en drøy times pause i Karlstad der vi spiste og handlet. Føret var fint med tørre veier og rundt 1 grad pluss. Det ble mørkt, men GPSen var programmert til å vise vei. Nå hadde jeg bommet litt på posisjonen (dette er riktig posisjon), men vi passerte skiltet med Aurora og snudde og fulgte skiltet. Litt før 22:00 trillet vi inn på plassen og ble hjertelig mottatt av de fremmøtte. Vi fant en snøflekk og tråkket til og slo opp lavvuen slik at vi var klar for natten når den måtte falle på.
Lørdag begynte med frokost i det fri. Egg og bacon, toast, te, kaffe, juice... Du verden så godt det er å være ute. Det var ikke alle som var like friske i dag som de var i går kveld, men det kom seg utover dagen. Noen var ute og spaserte mens Ole Kristian og jeg tok en tur inn til sentrum av Karlskoga. Vi gikk en runde i sentrum, men droppet Nobel museet denne gangen. Tilbake på treffplassen var det servering av ertesuppe i ett-tiden. Skikkelig suppe med brød og punsj til. Senere var det konkurranse, hvem klarer å koke 1 liter vann på Primus raskest? Det var delt i to klasser, bensinbrenner og parafinbrenner. Bensinklassen var faktisk størst, og Ole Kristian kom på desidert siste plass med sin gamle primus. Jeg stilte i parafinklassen, og alle tre som deltok fikk det til å koke omtrent på samme tid. Det var også loddsalg og et omfattende premiebord. Alle fikk minst en premie, noen fikk mange. Resten av dagen gikk sin gang, festen var litt roligere enn forrige kveld. De fleste hadde nok tenkt seg hjem dagen derpå.
Søndag var det samme fine frokost, dog var været litt gråere. Det snødde bittelitt innimellom. Og det var meldt mer snø østover, noe vi skulle merke på vei hjem. Når vi reiste fra Karlskoga så det slett ikke ille ut, på vei mot Karlstad var det nesten så sola kom igjennom. Så møtte vi snøen, fra Karlstad til Årjäng snødde det mye og det la seg på veien, på visiret og på det meste annet. En liten stund kjørte vi på nybrøytet E18, men så tok vi igjen brøytebilen og den gikk bare i 50. Forbi med oss, her gjelder det å holde styrefart. Bensinstopp i Årjäng og matstopp i Töcksfors før vi igjen var i Norge. Føret på hovedveien var greit, men de siste kilometrene hjem var nesten like ille som på hjemvei fra Dammskog i januar. Men hjem kom vi denne gangen også. Hvor går turen i april?


Ved Glomma på          Ole Kristian og Sören.                         De fleste på treffet er godt voksne.         Frokost i det fri.
vei østover.

Det sies at treffet er 29 år.                                                         Her er det motorsykkel og lavvu som gjelder.

                                                    Alternativ transport?                                                      Noen bodde i hus og ikke i telt.    Ute på tur.

Ole Kristian i god fart.     Innkreving av treffavgift.            Utdeling av ertesuppe.                 Primuskonkurranse.    Koker det snart?

Her er alle tre deltagerne i             Premiebordet.             Fakkel laget av tømmerstokk.      Kvelden faller på.                         Samling rundt bålet.
parafinklassen.

Søndag morgen.                           Det pakkes.                Det snødde tett mot Årjäng.         Matpause i Töcksfors.                 Hjemme.


Oppdatert 10 mars 2009

Til Tursiden...

Hovedside / Main page