Vedsamlertreff 2017
21 - 22 oktober

Et stykke uti oktober var det Vesdamlertid på Fjorda igjen. Nå hender det at oktober er ganske våt, og slik så det ut til å bli denne helgen når vi skulle på tur. Yr meldte regn, regn, regn i store mengder. Så da var det vare en ting å gjøre, nemlig pakke for en regnværshelg. Det ble pakket ned presenning, regntøy og paraply. I tillegg til at det andre som pleier å være med.
Brynjolf ville være med og ikke noe er hyggeligere enn det. Lørdag etter frokost var vi klare, og det regnet ikke. Oppholdsvær er bra! Vi kjørte til Oslo og fort ut igjen oppover Nittedal. Videre til Roa og Jevnaker. Oppover langs Randsfjorden var det ny asfalt og fint å kjøre, selv om veien var våt her og der. På Bjoneroa var vi innom butikken og handlet det vi ikke hadde med oss hjemmefra. Oppe på Fjorda var det fremdeles oppholdsvær og ganske tynt i rekkene. Vi talte faktisk så lit esom 20 sykler natt til lørdag. Det var nok mange som hadde tatt skrekken av regnmeldingen, og de gikk da også glipp av en fin tur. Vi fant plass til lavvoen som Ole Kristian skulle komme med. Mens vi ventet så fant vi fram Primusen og kokte litt suppe til lunsj. Ole Kristian kom på godt lesset Africa Twin, siden Joe Bar vogna ikke var helt frisk. Lavvoen ble satt opp og vi flyttet inn. Det er greit å klargjøre litt mens det ennå er dagslys... Vedsalget i år var borte i krysset ved kanoutleien. Brynjolf var og hentet to sekker på Husaberg'en så vi hadde til bål når mørket falt på. Ellers var det felles bål litt lenger borti gata med gode hisorier attpå. Regnet kom når det var sengetid, så da var det like godt å køye.
Søndag var det ikke så tørt lenger. Presenningen vi hadde spent opp utenfor lavvoen hadde tømt seg noen ganger i løpet av natta, men den holdt tett og bordet var tørt. Det ble delvis stående buffet med egg og bacon. Godt var det og mette ble vi. Å pakke i regnvær er aldri noe kult, men det må gjøres. Når alt var pakket på så var vi nesten alene der oppe, det var bare Svein som var tregere enn oss. Hjemveien gikk i omtrent samme spor som turen opp. Det var bare litt vått inntil vi passerte Oslo. Derfra og hjem var det veldig vått.

Klikk for større bilder

Touring the
Husaberg way.

Tor ønsket
velkommen.

Arvid var på
dagstur.

Det gode liv.

En BMW R1200C
er sjelden vare.

Fin Harley på
høsttur.

Det var litt fuktig
enkelte steder.

Fellesbål.

Brynjolf har
samlet ved.

Camp rustet for regn.

Og natten faller på.

Søndag, regn og
tidlig avreise.

Frokosttid.

RG500 er en fin
tursykkel.

Veden er samlet og vi
er klar for hjemreise.

Oppdatert 1 november 2017

Til Tursiden...

Hovedside / Main page