Vedsamlertreff 2016
15 - 16 oktober

Første helg etter første vinterdag er det Vedsamlertreff på Bjoneroa. Etter en lang varm høst ble det plutselig bråkaldt i oktober. Men, tur skal vi da på... Jeg kom ikke av gårde før lørdag morgen. Hadde planer om å kjøre 1200 helt til jeg fikk en telefon fra Ole Kristian. Det hadde kommet snø på Gjøvik, minst 5 cm. mente han. Da var det sikkert kommet snø på Fjorda også. Nye planer, det ble pakket på 650 i stedet, den har vært på vinterføre før. Nå stod den riktignok fremdeles på sommerdekk, men det regnet jeg med skulle gå fint.
Tok den vanlige veien gjennom Nitedal, over Hadeland til Jevnaker og opp langs Randsfjorden. Over Grua lå det snø, like så over høyden før Jevnaker. Men veien var bar så det gikk fint. Det var først oppi bakken opp mot Fjorda at det lå litt snø i veien. Vel oppe var det litt tynt med folk. Noen hadde reist hjem og noen kom til, og kjentfolk var det å se. Ole Kristian skulle komme senere med lavvoen så da ble Primusen og vaffeljernet funnet frem i stedet. Det ble en bunke deilige vafler og de forsvant alle sammen. Kvelden ellers gikk slik den ofte gjør - ganske fort i hyggelig selskap rundt et bål.
Natten ble behagelig uten hverken kulde eller mer nedbør. Søndag frokost ble som den skal være. Egg, bacon, te, kaffe... Noen reiser tidlig, vi reiste ikke så tidlig. Etter at alt var pakket ble det mer kaffe samt kake før vi satte hjulene hjemover. Snøen hadde smeltet og det var ikke glatt. Som vanlig gikk hjemturen på E-16 via Hønefoss og Sollihøgda.

Klikk for større bilder.

Langs Harestuvannet
på vei mor Bjoneroa.

Noen reiser mens
andre kommer.

Vaffelpressa fungerer fint
på Primus.

Tid for refleksjon.

Ed hadde vært på
dagstur denne dagen.

Lampen er tent. Det går
mot mørkere tider.

Rekrutteringen kom på
KTM 125 i år.

Dagens gullrekke.

På Vedsamlertreff med
motorsag på veltebøylen.

Naboene på andre
siden av veien.

En Zeus på hjemtur.

Kaffe og kake før hjemreise.


Oppdatert 22 oktober 2016.


Til Tursiden...

Hovedside / Main page