Til Topps 2016
26 juni - 2 juli


På GS-treffet på Finnskogen i 2015 vant jeg et gavekort på en tur med www.explore360.nu som kunne brukes som delbetaling på en av deres turer. Etter litt om og men ble det tur i Norge med Elving Solli som guide - Til Topps. Siste søndagen i juni var det oppmøte på et hotell i Sysslebäck før turen gikk tilbake til Norge. Ikke uventet var jeg eneste nordmann. Så var det en dansk guide - Jes - og resten var svensker. På hotellet var det middag og diverse informasjon om turen før vi var klar til start mandag morgen. Det ble delt i to grupper, Elving var leder for den antatt raskeste gruppen og Jes var leder for den antatte ikke så raske gruppen. Av en eller annen grunn var KTM folket i den raske gruppen og BMW folket i den ikke så raske gruppen. Mindre enn en time fra start tok vi igjen gruppen til Elving. Han hadde fått en stein mellom kjede og drev med den følge at kjedet gikk av. Som kjent så stopper motorsykkelen uten kjede... En lang historie, men det endte med at gruppen kjørte videre uten Elving mens han fikset et nytt kjede.
Vi kjørte på de små og smale grusveiene store deler av tiden og det var menge bommer som måtte passeres. Dette bød på litt utfordringer for enkelte, men alle kom seg forbi. Etter noen mil var vi i Norge der resten av turen skulle gå. På Elvings små veier med grusdekke av varierende standard. Mandagens etappe endte på Skeikampen der alle bodde i en stor hytte med alle fasiliteter. Tirsdagen var det grusveiene i området Gausdal og Gudbrandsdal som skulle utforskes. Og igjen - det er utrolig hvilke veier som regnes som offentlige. Et par av dem så ikke ut som de var brukt i år i det hele tatt! Onsdag var det forflytning via grusveier fra Gausdal til Sjåk, Otta, Grimsdalen og Grimsbu som var neste overnatting. Torsdag var det Einundalen og omveier til Alvdal som stod på programmet. Dagen gikk videre opp på Trontoppen, men dessverre måtte jeg avbryte og forlate gjengen i Alvdal. Min tur hjemover gikk etter neste dags rute nedover mot Osensjøen, det var ikke så mye asfalt under hjulene der heller.
Til Topps er et opplegg som har blitt forbedret i mange år og med Elving i spissen er turen meget bra. Skal du være med neste år gjelder det å være tidlig ute. Det tar ikke lang tid før turen er fulltegnet etter at den er lagt ut.

Klikk for større bilder.

Vi er klare for
å sette i gang.

Vi har passert en bom eller to
 og begynner å få taket på det.

Stein mellom kjede og drev kan
gjøre mye ugagn.

En litt uheldig
bompassering.

Jes og gruppen hans
forlater Sverige.

I fint driv på fine veier.

Oskar på vei over bekken
og opp bakken.

Fine veier har fine broer.

Ankomst hytta i Gausdal.

Morgenstemning.

Langs Peer Gyntvegen.

Yes!

Hvor ble det av de som
kjørte etter oss, Magne?


Stadig på offentlig vei.

Glade gubber har pause
på Ringebu.

Sommeren er en fin tid.

Litt hjelp måtte til her og der.

Calle og Elving.

Bilder langs veien.

Strekningen Skei - Fefor.

Bilder langs veien.

Strekningen Skei - Fefor.

Kristian, Magne og Jes.


En liten bekkekrysning.

Pause i skogen.

Anders ved skiferbruddet
på Otta.

30 mil på grus gjør noe
med kroppen!

Folk og fe i Grimsdalen.

Einundalen.

Mellom Grimsbu og Alvdal.

Oppdatert 26 juli 2016

Til Tursiden...

Hovedside / Main page