St. Petersburg til Moskva, 9 - 19 juli 2007
St.Petersburg
Side 1: St.Petersburg
Side 2: Lake Ladoga og Mandrogi
Side 3: Kizhi og Goritsy
Side 4: Yaroslavl og Uglich
Side 5: Kaptains Dinner, ankomst Moskva
Side 6: Moskva

Ferie 2007 gikk til Russland. Vi hadde snakket om det en stund, men ikke funnet hvordan vi skulle reise før sist vinter. Hva med et cruise? Det går båt mellom St.Petersburg og Moskva. For oss som ikke hadde vært i Russland tidligere (med unntak av Hallvard) så var dette antagelig en fin førstereis tur østover. Tur ble bestilt like etter jul med avreise fra St.Petersburg 9 juli.
Månedene gikk, og dagen var kommet. Norwegian skulle ta oss til Russland. Visum var ordnet og alt gikk greit. Alle 7 slapp inn til naboen i øst. På flyplassen ble vi møtt av Katja som var en av våre to guider på turen. Inn i bussen og snart var vi ombord på M/S Kronstadt der vi skulle bo inntil vi kom til Moskva.


Vi går ombord i Kronstadt            En av kirkene i                Halfdan på dekk.            T-banen går dypt.                        Lunsj etter en tur til Aqua-land.    Vi forlater St.Petersburg med et
i St.Petersburg                              St.Petersburg                                                                                                                                                               glass russisk champagneBåten lå til kai i St.Petersburg fra mandag til onsdag ettermiddag. Disse dagene rakk vi å få med oss en del av det som var å se i byen. Tirsdag var vi blant annet i Vinterpalasset. Det var også noen tusen andre turister... Det var overfylt og det var varmt og det var i allefall ikke barnevennlig. Av den grunn reiste vi til et badeland på onsdag. Dette badelandet stod ikke tilbake for Østfoldbadet vi har besøkt noen ganger her hjemme. Ellers fikk vi med oss noen kirker, hovedgata og litt av stemningen i byen. Det som slås oss som turister er den store forskjellen det er på fattig og rik i Russland. De rike har alt, mens de fattige ikke har noe. St.Petersburg er uten tvil en flott by som vi gjerne kunne sett mer til - men det får bli en annen gang.

Klokken 18:00 på onsdag la Krohnstadt fra kai på turen mot Moskva. Avgangen ble feiret med champagne på soldekket. I løpet av kvelden var vi ute i Ladoga:
Den gule streken på kartet er sporloggen der båten gikk.

Til side 2...