Primustreff 2017
24 - 26 februar

Februar er en travel treffhelg for enkelte motorsyklister. Vinteren er fremdeles til stede, men lyset er tilbake. Jeg kunne hatt tre motorsykkeltreff i februar, men måtte gi slipp på Krystallrally som var helgen før Primustreffet. Helgen før Krystallrally var vi på Dragon Rally i Wales. Det er godt det skjer noe, og at det er muligheter til å få kjørt litt motorsykkel igjen. Nå kjører jeg for så vidt litt hver dag, men pendling er liksom ikke det samme som å reise på tur.
Årets Primustreff var et Primustreff på det jevne. Godt oppmøte med ca. 75 sykler både lørdag og søndag morgen. Dvs at de som reiste på lørdag ble erstattet av de som kom på lørdag. Det var ordentlig vintervær i år. Fredag var det nydelig vær med sol fra blå himmel, og senere på kvelden en imponerende stjernehimmel. Etter en kald natt med et sted mellom -16 og -20 begynte lørdag bra. Så skyet det over og i løpet av ettermiddagen begynte det å snø tett. Omtrent 10 cm. og noen timer senere sluttet det å snø. Natt til søndag var mye mildere og etter hvert som søndag kom ordentlig i gang ble også dette en nydelig vinterdag. Men slikt flott vintervær får vi heller se bort fra at det var svært lite snø til Primustreff å være.
Etter sen ankomst fra Dragon Rally kunne ikke Ole Kristian komme på Primus før på lørdag. Jeg derimot pakket før jobb på fredag og reiste fra Oslo i 15-tiden med mål om å få opp lavvoen før det ble mørkt. Det var stort sett bare, tørre veier oppover til Jevnaker. Videre nordover langs Randsfjorden var det også tørt, men her var det flekker med blank is her og der. Skummelt føre som gjorde at farten ble holdt lav. Selv med gode piggdekk er det ikke moro å når en fullastet sykkel begynner å seile sim egen sjø. Som planlagt så var jeg på treffplassen rundt solnedgang og fikk satt opp lavvo i resten av dagslyset.
Det er flere som spør hva en gjør på Primustreff... Tja, hva skal en svare? Vi gjør ofte ikke så mye. Prater med kjente og ukjente - som senere igjen blir kjente. Fyrer Primusen og lager litt kaffe eller noe mer avansert. Kjører en lørdagstur ned til butikken eller kanskje litt lenger. Brenner bål og sitter og ser inn i flammene. Drikker en kald øl eller to, kanskje vi til og med tar en dram. Nyter solen eller sitter i ly for snøen som faller. Det er vel stort sett det vi bruker helgen på. Tiden går som ofte fort i hyggelig selskap og mange kommer igjen flere ganger. Jeg fant ut at dette var mitt 25. Primustreff - på rad. Jeg var der for første gang i 1993. Siden har jeg vært på Primustreff siste helgen i februar alle år siden. Ikke alltid med to overnattinger, men ganske ofte. I all slags vær på disse årene. -30 grader i 1994 til varmegrader et annet år. Fra masse snø til barmark. Regn, snø, sol. Det absolutt verste er mildvær og regn. Men, i år var det greit vintervær slik vi sil ha det.
Om jeg ikke har blitt klokere og fremdeles har en motorsykkel som virker en vinterdag så er jeg nok på plass en annen gang også.

Klikk for større bilder.

Stopp på Jevnaker på vei
mot Bjoneroa.

Moden ungdom på
Primustreff.

Stemningsbilde
med vedsalg.

Litt villparkering i
 snøen må være lov.

Lengst reiste mann
kom fra Italia!

Et gåent hjullager kan fint
fikses på Primustreff.

Samling ved teltet
til Per Kristian.

Dansker på tur.

Marit, Roy og Odd Annar.

Samling rundt et bål.

Natten har falt på og det
har nesten sluttet å snø.

Lettere nedsnødd camp
søndag morgen.

Det pakkes og gjøres
klart til hjemreise.

Noen nederlendere kom på
sine "Bakbrommers".

En plass i solen.

På hjemvei. Sol og
nydelig vintervær.

Oppdatert 1 Mars 2017

Til Tursiden...

Hovedside / Main page