En helg i
PARIS

Gunnhild har bursdag i september, og siden dagen i år falt til en helg fant vi ut at vi kunne feire dagen i Paris. Som sagt, så gjort, flybilletter og hotell ble bestilt og barnevakt ordnet seg. Fredag ettermiddag 17 september lettet vi fra Gardermoen med kurs for Paris. Et par timer senere landet vi, og i åttetiden sjekket vi inn på hotellet som lå sentralt ved St. Paul. Vi bodde svært sentralt, særlig i forhold til Metroen. Rulletrappa opp fra jorden dundret til langt på kveld rett utenfor hotellvinduet... Kveldens middag ble spist på en resturant 25 skritt unna hotellet. Ute, med litt varme i ryggen var det det en fin septemberkveld og start på vår Paris-weekend.
Vi har vært i byen mange ganger før, så det var ikke mye vi "måtte" se. Etter frokost lørdag ruslet vi litt gatelangs bort til Notre Dame. En tur opp i tårnene kunne jo vært artig, men etter å ha sett køen slo vi det fra oss. De slapp opp 20 personer hvert 10. minutt tror jeg det var. Køen var mist tre timer lang. Vi gikk en runde inn i kirken og så på glassmalerier og annen utsmykning før vi kjøpte 2-dagers billett til en av sighseeing-bussene i byen. Sist vi var i Paris ble Gunnhild skikkelig sårbeint, og det var ikke noe poeng i å forsøke å bli det denne gangen også - selv om det var slik det ble innen dagen var slutt. Vi satt i friluft i 2. etasje på bussen og fikk informasjon om både det ene og det andre vi passerte. Ved Eiffeltårnet hoppet vi av. Heller ikke der ble det noen tur i høyden. Køene var ikke særlig kortere her, og dessuten har vi vært til topps en gang før. Vi gikk sik-sak mellom ivrige souvernir-selgere av ymse opprinnelser og ruslet bort mot Invalidepalasset der vi hoppet på en buss igjen. Ved Moulin Rouge hoppet vi av for å finne et sted å spise lunsj. Det fant vi og lunsj ble det. På busen igjen til Sacre-coeur. Masse folk og deilig vær. Vi satt oss ned og så på folket og livet en stund før vi ruslet en runde i strøket rundt kirken, og så ned til bussen igjen. Middagen ble inntatt i strøket ved hotellet, uten at vi fant det helt store stedet så var maten helt grei. Lørdag kveld ble det en rusletur opp og ned Champs Elysees. Vi var innom showrommene til Renault og Peugeot der jeg fikk se nye og gamle biler mens Gunnhild fikk hvile begynnede såre føtter... Lido og tilsvarende steder fikk være i fred for oss denne gangen.
Søndag begynte med frokost i katakomben på hotellet, slok som dagen før. Gunnhilds bein var igjen rammet av Paris-syndromet, så vi hoppet på bussen rett utenfor hotellet. Etter å ha sett og hørt litt hoppet vi av ved Bastillen, ikke langt unna hotellet. Der er det spisesteder rundt hele plassen, og vi fant et sted ute i solen. Først lunsj på den ene siden, og så bursdagskake på motsatt side etterpå. Turen gikk videre til Pont Neuf og sightseeing på Seinen, en times tur i solskinnet. Etter en pause i en park der vi så på trærne og skyene hoppet vi på bussen og tok litt mer av byen før det bar tilbake til hotellet før kveldens middag. Vi vissete heller ikke denne kvelden helt hvor vi skulle, men endte opp helt riktig på Bofinger i Rue de la Bastille. Dette var et perfekt sted for å nyte Gunnhilds bursdagsmiddag.
 


Så var vi i Paris igjen. 

Utsikt fra hotellrommet. 

Hvor skal vi i dag?

Notre Dame.

Sightseeing i 2. etasje.

Jardins Du Trocadéro.

Tour Eiffel.

God mat og drikke finnes det mye av i byen.

Basilique Du Sacré-Coeur.

Montmartre.

To på tur.

Louvre.

I Renaults show-room.

På Avenue Des Champs-Élysées.

Flere skjerf?

Place de la Bastille.

På uteresturant.

Livbåt (-bil?).

Pont Alexandre Iii.

Pont Saint-Michel.

Notre Dame - igjen.

Pariserne nyter solen og søndagen.

Utsikten fra parken var upåklagelig. 

Skål og gratulerer med dagen.

Østers for 1. gang.

Oppdatert 28 september 2010

Til Tursiden...

Hovedside / Main page