Norsk Land Rover Klubb landstreff 2018
Lærdal, Sogn og Fjordane 19 - 22 juli.

Etter nesten fire uker på tur i Land Roveren i Wales og Belgia mm. trodde jeg ikke det skulle bli noen tur til Norsk Land Rover Klubbs landstreff. Men så bød det seg en sjanse og plutselig var jeg og Land Roveren på tur igjen. Jeg var alene i bilen denne gangen da resten av familien hadde annet å ta seg til - og så hadde de kanskje fått nok Land Rover for en stund? Etter jobb en torsdag var bilen ferdig pakket og jeg satte av gårde i retning Lærdal. Det var hørselvern på og ikke stopp før på Gol for litt bensin og annet påfyll. Videre over Hemsedalsfjellet og ned til Lærdal. Så fort har ikke den bilen gått mens jeg har hatt den! Rundt kl. 23 om kvelden var lavvoen oppe og vi var på treff igjen.
Fredag gikk fellesturen langt opp på og inn på fjellet sør-øst for Lærdal. En lang rekke av Land Rover produkter av alle typer og årganger var med opp på fjellet i finværet. Når vi omsider kom til enden av veien var det lunsj å få for de som hadde litt tidligere ute enn meg til å melde seg på. Så samme vei ned igjen til campen som lå midt i sentrum av Lærdal. Om kvelden var det i kjent stil felles grill og samlet spising for de som ønsket det.
Lørdag var det gamle kongevei og Borgund Stavkirke som skulle utforskes. Bilene ble parkert ved stavkirken og så måtte kongeveien utforskes til fots. Ikke en gang vi fikk lov til å kjøre der med våre Land Rovere, og det var i grunnen forståelig når vi kom til veien. Her var det hårnålsvinger og stigninger i monn. Stakars hester som skulle trafikere denne veien med kjerre hengende bak. Stavkirken ble kun inspisert fra utsiden for min del. Lørdag kveld var det foruten det sedvanlige programmet også quiz, akuksjon og prisutdeling. Og vi holdt ut ut i de sene timer.
Søndag er hjemreisedag. Frokost og pakking gikk greit, det er ikke så mye som trenger å være med når en bare er en person og været er bra. For å få en forandring så gikk turen fra Lærdal over Aurlandsfjellet siden været fremdeles var så bra. Bratt og svingete, men for en flott tur! Når jeg først var kommet til Aurlandsvangen gikk hjemturen videre langs riksvei 50 over til Hol og så ned Hallingdal og hjem. Mange mil på få dager i en gammel bil, men med et så flott vær så går det også helt fint.

Klikk for større bilder.

Denne gamle bensinstasjonen
ligger langs E-16 rett etter at
en har kommet innpå fra
Hemsedalsfjellet.

Felles fjelltur fredag.

Fint vær og mange
folk var med.

To fine biler på
fjelltur!

Felles grill.

Langbord hører med på
Land Rover treff.

Fin camping ved elven.

Gamle Lærdal.

Gamle Lærdal.

En engelsk Serie I hadde
også funnet veien hit.

Gamle Kongevei.

Foran Borgund Stavkirke.

Fellesbilde.

På vei opp Lærdalsfjellet.

Oppe på Lærdalsfjellet.

Oppdatert 17 november 2018

Til Tursiden...

Hovedside / Main page