Vårtur 2020
20 - 23 mai

Våren 2020 var preget av Coronavirus og avlysning og kansellering av de fleste arrangementer som samler mer enn en håndfull mennesker. Heldigvis var det fremdeles mulig å kjøre motorsykkel. I mai var det i år som i alle år noen ekstra fridager og Himmelfartshelgen ble det motorsykkeltur, litt på måfå men med fjelloverganger og grønne daler som mål. Turen startet onsdag etter middag med Fjorda som mål. Været var bra og det var godt å komme i gang. På Fjorda pleier det å være mange folk når det er Primustreff eller Vedsamlertreff, men denne gangen var jeg alene om jeg ser bort fra noen mygg. Det ble en stille kveld utenfor teltet mens solen gikk ned og vannet lå blankt.
Neste dag gikk turen videre mot Fagernes og Valdresflya. Som ventet var det fremdeles mye snø og solide brøtekanter oppe på Flya. Mange andre motorsyklister var det også der i finværet. Det ble flere stopp oppe på fjellet før turen gikk videre til Lom. I Lom var det nesten sommer, så det ble pause med is mens jeg funderte på hvilket fjell som ble det neste. Sognefjellet vant. På vei opp mot Sognefjellet grånet det litt og det kom faktisk noen regndråper uten at det gjorde så mye. Om det var mye snø over Valdresflya så var det mer over Sognefjellet. De brøyepinnene en ser om sommeren som er 5 meter var noen steder midt inne i brøytekanten som var 10 meter eller mer noen steder. Imponerende, rett og slett. Vel nede i Sogn var det på tide å se etter et sted å slå opp teltet igjen. Jeg sjekket litt og fant ut at det gikk an å campe under Supphellebreen ved Fjærland. Som sagt, så gjort og sen ettermiddag var teltet oppe og primusen i gang med å lage middag. Det gikk små ras fra breen og fjellet i et sett og først forstod jeg ikke hva det var som bråkte før jeg så det første raset. Jeg teltet i trygg avstand, så da var det bare å slappe av.
Ny dag, pent vær og nye muligheter. Atlanterhavsveien skulle bli dagens mål, men på vei dit var det mange fine veier å kjøre. Skei, Byrkjelo, Utvik, Innvik, Olen, Loen, Stryn... Lunsjstopp i Hellesylt. Ferge fra Stranda, over Ørskogfjellet, ny ferge fra Vestnes til Molde. Så var det Artlanterhavsveien fra Bud til Kristiansund. Helt ute i havgapet med de karakteristiske broene mellom holmer og skjær. I Kristiansund hadde jeg ikke flere planer og dagen var snart slutt, hva nå? Værmeldingen tydet på at det gode turværet ikke varte evig, så det ble å sette kurs litt syd- og østover for å se etter et sted å sove. Etter to netter villcamping dukket det etter en stund opp en campinghytte ved Sunndalsøra, der ble det stopp.
Ny dag som skulle bli den siste på denne turen. Jeg kom til Oppdal der det ble kaffepause og planlegging videre. Turen skulle gå til Dovrefjell, til Folldal og sørover mot Rondane. Det var litt sol nord for Dovre, men ikke så mye på sørsiden der det var mest byger. Fra Atna til Elverum gikk det på østsiden av elva i stedet for hovedveien. På Elverum var turen egentlig slutt og det ble den brede vei hjem i til dels heftige haglbyger.
Omtrent 150 mil på fine veier i fin natur ble det. Norge i Mai og finvær er det ikke mye som slår :-)

Klikk for større bilder.

Posering ved Randsfjorden.

Camping på Fjorda.

Langs 51 mot Beitostølen.

Valdresflya.

Valdresflya.

Lom.

Sognefjellet.

Sognefjellet.

Supphellebreen.

Mot Fjærland.

Ned mot Utvik.

Olden.

Hellesylt.

Stranda. Venter på ferga.

Atlanterhavsveien.

Atlanterhavsveien.

Sunndalsøra.

Sør for Oppdal.

Rondane.

Glopheim Kafe på Atna.
Dessverre stengt denne dagen.

Oppdatert 29 mai 2020

Til Tursiden...

Hovedside / Main page