Sommerferie på Lopud 2009.

Etter to uke med varme hjemme i Norge reiste vi til Kroatia tidlig i juli 2009. Vi hadde bestilt en leilighet på øya Lopud som ligger utenfor Dubrovnik. Kroatia og Lopud var ukjent mark for oss, og vi visste ikke helt hva vi gikk til. Flere kjente hadde sagt det var et fint sted, noe som skulle vise seg å stemme til fulle.

Side 1: Lopud, byen og øya.
Side 2: Stranden Sunj.
Side 3: Mostar og seiltur.
Side 4: Dubrovnik.
Vi ankom til Kroatia med              På båten ut til Lopud.                  Fremme ved "vår" leilighet.           Utsikten var flott.                         Middag på Lopud.
Norwegian.

Frokost på terrassen.   Ikke alle hus var bebodde.          Det var mange ruiner å se.            Et av svært få dyrkede steder.     Det var kirker og slikt over alt.

Utsikt over byen.                          Vi var oppe på festningen.           Minibanken ble flittig        Nye kjente hjemmefra.                Det var frodig på øya.
                                                                                                       benyttet.

Lopud var bilfri, men ikke helt      Ute på tur.                                    På Lopuds nordside.                   Ruin.                                           Det var mange fine stier og veier
av-motorisert.                                                                                                                                                                                        å gå på, med mange trapper.

En nedfallen kirke.       Kirkeklokker.                 Et bord på kanten.          Isbaren var nesten daglig rutine.    Desserten ble gjerne inntatt her.

Vi gikk for det meste til stranda     En forkledd 2CV.                       Strandpromenaden.                      Det var mange flotte                    En visstnok ufarlig
på motsatt side av byen.                                                                                                                      solnedganger.                             slange.

Spillene ble brukt før og etter        En fisk tilberedes før kvelden.      Blomster ved leiligheten.   Lopud og bukta.                         Som sagt, det var
stranden.                                                                                                                                                                                   kapeller over alt.

Ved innseilingen til havna.             På vei fra stranda.                        Så fikk vi også bord på kanten...  og så på solnedgangen.

Side 1: Lopud, byen og øya.
Side 2: Stranden Sunj.
Side 3: Mostar og seiltur.
Side 4: Dubrovnik.
Oppdatert 24 september 2009

Til Tursiden...

Hovedside / Main page