Krystallrally nr. 49 - Oset Høyfjellshotell
7 - 9 feb 2020

Tiden går og det er 5 år siden jeg sist var på Krystallrally. Det var på tide å ta en tur igjen og påmeldingen ble gjort i siste liten. Krystallrally har vært på Oset noen år nå, men det er første gang jeg er der. Det var ikke så mange forberedelser som måtte gjøres. Sykkelen er i bruk daglig og den virker. Utstyr som trengs var også greit. Siden vinteren her på østlandet har vært så snøfattig som den ikke har vært på manns minne så har jeg kjørt på noen dekk som egentlig er for dårlige på vinterføre så det ble satt på noen dekk med litt flere og bedre pigger.
Fredag ble fridag og jeg startet hjemmefra i grålysningen. Snøen som hadde falt mandagen før lå fremdeles så det var vinterføre ned gårdsveien før veien var bar til langt forbi Hadeland. For turen oppover gikk oppver Nittedal til Hadeland, videre langs Randsfjorden til Dokka og Fagernes før Golsfjellet. Tåka lå her og der og særlig langs Randsfjorden, men så fort den forsvant så var det riktig fint. Temperaturen lå rett under null. Piggene kom til sin rett oppe i høyden der det var mer is enn snø på veiene.
Fremme på Oset var det, ikke uventet flere kjentfolk. På tur oppover hadde jeg ikke sett en eneste motorsykkel, men vel fremme stod det parkert motorsykler fra flere land. Av kjentfolk var det flest mossinger men også andre fra inn- og utland. Jeg trodde jeg var for sent fremme før lunsj, men så viste det seg at jeg rakk det før maten ble pakket sammen. Så ble det ingen sult den dagen heller...
Etter lunsj ble det prat med kjente og ukjente og befaring på parkeringsplassen for å se om det var noen lure løsninger å ta med seg hjem. En tur i bassenget ble det også tid til før middagen ble servert. Det er det som er Krystallrally. Hyggelige folk, masse god mat, helpensjon, svømmebasseng og egne løsninger på motorsyklene som kommer.
På lørdag var været litt mindre strålende, men det var mer enn godt nok for en liten kjøretur på veiene i nærområdet. Jens ble med på tur med sin Suzuki GSX-R 1000 og sammen kjørte vi omtrent 5 mil rundt på Golsfjellet. På den lokale Jokerbutikken stoppet vi og fikk gratis kaffe og kake siden de hadde solgt en vinnerkupong i Lotto derfra. Vi trengte egentlig ikke noe kake siden vi skulle tilbake til lunsj, men god var den...
På søndag var det meldt dårlig vær og det viste seg å stemme dessverre. Oppe på fjellet var det vind og snøfokk men allerede på vei ned mot Gol gikk det over til regn. Og regnet gjorde det mer og mindre hele veien hjemover. Motvind var det også så det var bra å ha gode klær og ull for å holde varmen. Det ble en liten stopp på Noresund, ellers gikk det hjem uten stopp. Jeg holdt meg tørr på innsiden helt til jeg var hjemme, men dressen trengte hele neste natt for å tørke. Regnvær i februar er ikke trivelig, men det er visst slik denne vinteren er.
Neste år er det 50-års jubileum på Krystallrally og sannsynligvis det siste Krystall som arrangeres av Anneli og Leif. Kanskje det må bli en tur til om et år..?

Klikk for større bilder

Turen startet på vinterføre.

Det var tåke langs
Randsfjorden.

Fin-fine veier oppe
på Golsfjellet.

Straks fremme.

Første gang på Oset.

Det var rundt 65 personer
påmeldt på årets Krystall.

Velkommen! Takk!

To dansker med hver sin
sidevognsykkel.

Italiener på KTM med ski.

Mens andre kjører
solo uten ski.

Så mange desserter
å velge mellom!

Jens med sin GSX-R1000.

Lørdagstur med stopp på
den lokale Joker-butikken.

Kristiansundere på tur.

Hjemreise. Disse to skal
hjem til Tyskland.

Oppdatert 10 februar 2020

Til Tursiden...

Hovedside / Main page