GS Meeting 2018
16 - 19 august

GS-Meeting er et treff for oss som kjører BMWs GS-modeller. Treffet har blitt holdt på Finnskogen i mer enn 15 år og treffgeneral har hele tiden vært Oscar Egeberg som bor i området og er lommekjent på de fleste småveiene som finnes i området.
Treffet har i mange år vært holdt i september men har i år blitt flyttet til midt i august. Jeg har deltatt på mange av treffene, så også i år. Min tur i år startet hjemme på Ås og gikk via omveier i Sverige opp til Dragonmoen på Finnskogen. Omveiene på svenskesiden av grensa er en fin anledning til å komme i grusmodus allerede før treffet starter. For det er grusveier det dreier seg om på GS-treffet. Grusveier av alle slag. De brede, raske der en kan holde god fart. De svingete, tekniske der en må beregne neste sving mens en ennå ikke er ferdig med den forrige. De små veiene med gress i midten. Og de nesten gjengrodde der grenene på trærne stryker langs sykkelen eller hjelmen. I år var det også en ny utfordring i form av trær over veien. Et uvær uken før treffet hadde lagt ned mange trær og mange av disse lå over veiene vi kjørte. De fleste vindfallene var ryddet bort, men det var også trær vi måtte få syklene over.
Det var i år omtrent 110 deltagere innom på Finnskogen. Også i år mange fra utlandet, Finland, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland. Noen nybegynnere på grus, andre svært erfarne. Og GS-treffet har tilbud til alle. Det settes opp guidede turer på de forskjellige nivåene slik at alle kan få de utfordringene de føler for. Om du kommer til treffet på dagtid så er det nesten tomt på plassen da alle er ute på tur et eller annet sted i området. Om ettermiddagen kommer folket tilbake med et smil om munnen og støv på sykkelen. Så blir det en øl og fyr på grillen, eller pizza fra resepsjonen på campingplassen. Overnatting skjer i eget telt eller inne i låven.
Om du har en BMW GS og ikke har vært på GS-treffet så kanskje det blir en tur neste år? Alle GS er velkommen, liten eller stor, gammel eller ny. Har du ikke «grusdekk» er det ingen grunn til ikke å komme, det finnes en tur for deg også!

Klikk for større bilder.


På svenske veier er det
ingen som tar ansvar!

Det var mange veltede trær
etter stormen som var.

Infomøte før fredagens kjøring.

Börje på skogtur.

Lunsj i Östmark.

Pause i de dype skoger.

Bål for varme og frill for mat.

Fylling før lørdagsturen.

Trær ingen (stor) hindring.

Kongsvinger Festning
i øs pøs regnvær.

HP-2, Roy og (ukjent).

Camp GS.

Bare smil å se!

Oscar og GS-crewet.

Søndag, sol og
pakking og hjemreise. 

Oppdatert 3 september 2018

Til Tursiden...

Hovedside / Main page