Bukkerittet med en omvei hjem igjen.
12 - 18 august 2021

Egentlig hadde jeg ikke tenkt meg på Bukkerittet i år, og siden det var fulltegnet allerede tidlig og jeg ikke hadde plass, så så det mørkt ut. Men det ordnet seg i løpet av uken før vi skulle møtes på Grimsbu så ble det tur likevel. Det ble 1200GS med knastedekk som ble pakket med telt og annet nødvendig utstyr og av gårde bar det etter frokost på torsdag. Strake veien mot Finnskogen og så lange strekk på grusveier derfra til Grimsbu. På Grimsbu var det som ventet mange kjente og mange ukjente å se. Og skremmende mange bil- og henger ekvipasjer... Konseptet Offroad Touring Club bør nok forklares bedre for enkelte. Teltet og tarpen ble satt opp rett ved sigøynerleiren, det var ikke bare sol og blå himmel som var varslet i løpet av helgen.
Fredag var det fint kjørevær og det ble en ganske lang tur nordover, men så fant vi også noen veier som ikke jeg hadde kjørt før , bl. a. fra Kvikne, forbi Inndedalsvannet og til Innset. En fin tur som ble avsluttet med besøk på fjellstua på Hjerkinn. Lørdag var det slett ikke så fint vær, og det fristet ikke å kjøre i regnværet. I stedet ble det fottur som ble mye lenger enn planlagt pga. en manglende bro underveis...
Søndag var Bukkerittet slutt, men var det ikke litt for tidlig å reise hjem? Ben var på vei sørover Helgelandskysten sammen med en kompis, Roar. Skulle vi forsøke å møtes ved Torghatten? Jeg tok turen nordover E6 i stedet for sørover og hadde det ikke vært for at jeg måtte vente en stund på ferga til Vennesund så hadde jeg vært i Brønnøysund i 20-tiden. Men kvelden var lys og litt utpå kvelden satt vi sammen i Kaptein Sabeltanns skute på campingplassen under Torghatten.
Mandag ble det først en fottur opp til hullet i Torghatten før vi reiste sørover igjen alle tre. Alle hadde kjørt ganske langt dagen før, så vi tok det relativt rolig og ankom Namsos camping litt utpå ettermiddagen. Teltene ble slått opp og litt senere tok vi taxi inn til byen der vi fant oss en bedre middag. Tirsdag gikk turen videre ut over Fosen, over Trondheimsfjorden Rørvik - Flakk og videre utover mot Kristiansund. Ben som hadde bursdag denne dagen hadde lyst på Fish n' Chips og det fant vi på Fiskanbua der de etter sigende skal ha den beste Fish n' Chips som er å skaffe. Etter fiskemåltidet tok vi videre utover Atlanterhavsveien før det ble camping i Molde med ny teltoppsetting. Onsdag var min siste dag på tur med Ben og Roar og vi skilte lag etter å ha kjørt opp Trollstigen. De fortsatte sin kysten rundt tur, mens jeg satte raskeste vei hjemover.

Klikk for større bilder.

Grusveiene begynte
på Finnskogen.

Det ble noen bomveier
å betale for.

Camp er etablert
på Grimsbu.

Ut på fredagstur.

På tur over fjellet
fra Kvikne.

Ved Innedalsvannet.

Vaffel og kaffe på
Hjerkinn.

Felles middag på fredag.

Eget Bukkeritt-øl.

Broa som manglet, og
gjorde fotturen lang.

Felles bål lørdag kveld.

På tur nordover på
Kystriksveien.

Frokost i Kaptein
Sabeltanns skute.

Morgentur til Torghatten.

Lunsjstopp langs Rv 17.

Glade gutter på tur.

Kristiansund.
Fish n' Chips.

Atlanterhavsveien.

På tur opp Trollstigen.

Og på tur ned Trollstigen.

Oppdatert 14 desember 2021

Til Tursiden...

Hovedside / Main page