Bukkerittet 2017
Grimsbu 10 - 13 august

Igjen var det noen år siden Ole Kristian og jeg var på Bukkerittet, men i år bød det seg en sjanse og den tok vi. Vi møttes torsdag formiddag mellom Hamar og Elverum og kjørte videre mot Trysil. Ved Osensjøen tok vi av fra asfaltert vei og fulgte Elvings spor på grusveier opp mot Grimsbu. Jeg hadde kjørt deler av sporet hjem fra "Til topps" i fjor, nå ble det full pakke med fine grusveier i varierende bredde og standard mil etter mil. Vi koste oss på alle omveiene oppover mot Bukkerittet.
Fremme på Grimsbu var det svært godt oppmøte på en torsdag, men vi fant plass i "romleiren" og satt opp lavvoen. Innen vi hadde ordnet oss og vært en tur på butikken borte i Folldal var vi så sultne at det ble middag i kafeteriaen.
Neste dag var det tid for tur. På forhånd var det annonsert guidet grustur og oppslutningen var stor. Så stor at det måtte finnes flere guider for at ikke gruppene skulle bli for store. Elving var en av guidene og han påstod han skulle kjøre en rolig tur på 20 - 25 mil. Ole Kristian og jeg fulgte i hans spor denne dagen. Igjen fine veier opp og ned i området rundt Østerdalen. På turen var det reklamert med vaffelstopp på en seter, men etter en fin vei opp til setra var det ingen vaffel å få siden det var stengt. Vi hadde litt nødproviant i form av kjeks og sjokolade så vi overlevde. Da vi et par timer senere passerte Tynset ble det stopp på en pizza-resturant i stedet. Med pizza i magen gikk tilbaketuren over Savalen tilbake til Grimsbu.
Fredag kveld stilte OTC opp med stort grillparty for alle deltagere. Anledningen var formann Christians 50-års dag denne dagen. Ferdig grillmat til alle, drikke opp til hver enkelt. Senere var det tale og gaveoverrekkelse til den jublilerende formann i klubben.
Lørdag var det meldt regn utpå dagen, men mens det ennå var finvær tok vi turen gjennom Einunndalen sammen med Sigbjørn og Kjell Åge. Her fant vi vaffel og mer til på Romsdalsetra som åpnet litt før tiden siden vi likevel var kommet. Etter Einunndalen var det kjøring og konkurransen på crossbanen i Folldal. Vi var der, men siden regnværet hadde kommet så var det ikke så spennende å være der for å se. Kjøre hadde uansett ikke vært aktuelt for min del, sykkelen hadde kanskje klart det, men ikke føreren...
Lørdag kveld klarnet det opp og natt til søndag kom høstens første frostnatt. Etter en kjølig frokost var det pakking og hjemreise. Sigbjørn og jeg skilte lag med Ole Kristian og Kjell Åge ved avkjørselen til Grimsdalen. Det ble den brede asfaltvei hjem etter mange mil på grus tidligere i helgen. Et par stopp hadde vi før jeg var hjemme ved middagstider. Nesten 1200km på en langhelg ble det. Kvalitetstid!

Trykk for større bilder.

Klar for tur!

Vi fant fine grusveier.

Og fine broer underveis.

Leir er etablert.

Det er fint oppe på fjellet.

Elving var guide.

Pause langs veien.

Setra som skulle
hatt vaffel til oss.

Det ble medbragt kaffe.

Pizza på Tynset.

BP på Grimsbu.

Grillmatkø.

Taler og gave til
formann Christian.

Einunndalen.

På Romsdalsetra
fikk vi vaffel.

Guttene på broen.

Samling rundt båltønna.

Frost søndag morgen.

Våre veier hjem
skiltes her.

Kaffe og soft-is på
Sjokoladelåven.

Oppdatert 26 august 2017

Til Tursiden...

Hovedside / Main page