BMW MC treff 2017
Hornsjø Høyfjellshotell august.

Årets treff i BMW MC klubben ble arrangert av BMW MC Øst og BTV i samarbeid. Stedet var Hornsjø Høyfjellshotell i Øyer i Oppland fylke. Hotellet var stort, men gammelt og slitt og det var vel ikke alle som var like imponert over romstandarden. Undertegnede valgte bort hotellrom til fordel for medbragt lavvo. Det var plass nok for de av oss som ønsket å bo i telt selv om ikke alle teltene kunne stå samlet. Om en bodde inne eller ei kunne en velge hel- eller halvpensjon, eller måltider kunne kjøpes enkeltvis for en relativt rimelig penge.
Treffet begynte torsdag, og jeg reiste fra jobb litt etter lunsj på torsdag. Strake veien til MC-Huset Nydal der jeg skulle få balansert noen hjul jeg ikke hadde klart å få runde da jeg la om dekk selv. Mens jeg satt der dukket Tore og Per Erik opp. De hadde planer om omtrent samme rute som meg fra Nydal til Hornsjø, men sykkelen min var ikke klar til de reiste. Jeg hadde lagt opp en rute med mye grusveier fra Nydal via Brumund sag til Hornsjø. Fine veier på tørt føre.
I innmeldingen på Hornsjø dukket min tidligere kollega Theo opp og ikke lenge etter var vi naboer i hvert vårt telt.
Treffet i år hadde vel to "utfordringer" for enkelte potensielle deltagere. Den ene utfordringen var at det kun var grusvei det siste stykket frem til Hornsjø. For noen er grusvei skumle saker... Den andre utfordringen var at det var meldt regn og regnbyger det meste av helgen. Vått vær i rundt 1000 meters høyde betyr samtidig at det ikke blir plagsomt varmt. Værmeldigen viste seg å ha mye rett. Utpå torsdag kveld begynte det å regne og det fortsatte å regne, med enkelte oppholdsbyger i dagene som kom.
Fredag kom MC-Huset Nydal til treffet. De hadde med seg mye varer fra butikken som de solgte på salg til gode priser oss som var på treffet, samt at de hadde to motorsykler til prøvekjøring. En BMW R1200GS Rallye og en BMW 1200 RnineT Urban GS. Begge med TKC 80 knastedekk. Jeg testet Urban GS en tur bortover fjellet. En artig sak med fin lyd, men litt kort i fjæringa til dårlig vei. Og jamen ble det ikke ny skinndress på meg etter at prøveturen var over også...
Etter at årsmøtet på lørdag var over var det tid for fellesturer. En tur mest på grus og en tur mest på asfalt. Begge turene skulle gå via omveier til Helvete. Jeg ble med på grusturen med bl.a. Anders som guide. Etter noen spesielt sleipe veier tidlig på turen gikk det i stort sett oppholdsvær i fin fart på fine veier ned i Gudbrandsdalen og opp igjen på andre siden til vi ankom Helvete. Der rakk vi akkurat å kjøpe vaffel for å ta med ut før regnet pøste ned. Innen vi reiste videre var det igjen stort sett opphold. På en av de dårligste veiene på turen la jeg merke til at det lyste hissig rødt på displatet på sykkelen min. Dekktrykkontrollen meldte om sterkt minkende trykk i bakhjulet. Vi kom oss over på litt bedre underlag før vi stoppet for en sjekk. Trykket var nede i 1,3 bar, mot normalt rundt 2,8. Det var ikke vanskelig å finne hullet i dekket. Antagelig en spiss stein eller noe, for det var ikke noe som satt i hullet. Heldigvis for meg så var det noen som hadde reparasjonssett for slangeløse dekk og 30 minutter senere var vi i gang igjen med nok luft i alle hjul. MC-Huset Nydal hadde med et slikt reparasjonssett dagen før, men jeg som ikke har punktert på sikkert 20 år så på det og vurderte at slikt trenger da ikke jeg. Så feil kan man altså ta.
Lørdag kveld var det loddtrekning på deltakernummer samt på lodd som var solgt. Det var mange fine premier fra forhandlere samt BMW Norge, men ingen premie til meg.
Søndag klarte jeg å pakke ned i oppholdsvær, men etter ørlite kjøring pøste det ned igjen. Jeg kjørte samme veien over fjellet ned til Nydal, men nå var det slett ikke tørt. Det er liksom ikke måte på hvor klinete det blir med våte grusveier.
Årets treff var vått, men likevel hyggelig. Neste års treff er på vestlandet, kanskje det da blir tørt der siden det ikke var særlig tørt her?

Klikk for større bilder.

Tore og Per Erik dukket
opp på MC-Huset.

Det var mye frittgående
sau oppe på fjellet.

Innmelding og
velkomstkomite.

Nye flagg av året.

Fjordlagsleiren.

Det var ikke vær for
frokost utendørs.

En BMW beundres.

Prøvekjøring av
RnineT Urban.

Det er mange medlemmer som
begynner å bli voksne.

En av få sidevogner som
kom på BMW treff.

Anders og Ole Christian.

Pål på sin R100GS.

Begge turene hadde stopp
i Helvete.

Peer Gynt vegen.

Flatt bakhjul, fikset i felt.

Pakket for hjemreise.


Oppdatert 18 august 2017

Til Tursiden...

Hovedside / Main page