Torsdag 9 September 2004 

I dag var også en dag uten fast program. Jeg tenkte på å ta en tur til Milton Keynes og det visstnok enorme kjøpesenteret som er der, men droppet det. En grunn var at Bjørn fortalte at Land Rover Gear shopen som er der var ganske så utplukket pga at de også skal på LRO show til helgen. Han ble fortalt at både priser og utvalg ville være bedre der enn hva det nå var i Milton Keynes. En annen grunn var at jeg tenkte å bli ferdig med bensintankbyttet.

Etter ennå en sen morgen og påfølgende lang frokost malte jeg første toppstrøk på tanken. Den skulle tørke noen timer før neste strøk kunne tas på, så da kunne vi finne på noe så lenge. Folket spredte seg i flere retninger, men jeg faktisk kunne tenke meg en bilfri dag. Om ikke helt bilfri, så ble det iallefall ikke noe kjøring i dag. Brynjolf og jeg gikk ned til Oxford Canal som renner like forbi her. Der så vi på kanalbåtene som sluset seg gjennom smale sluser. Det gikk sti langs kanalen som vi fulgte til vi kom til en butikk og en pub. I butikken kjøpte vi is og brus og kort som vi skrev. Kortene skulle vi ha skrevet for lenge siden, men bedre sent enn aldri får vi håpe. Kortene måtte jo postes, så da gikk vi videre til posthuset i Napton hvor vi fant en postkasse å putte kortene i. Så var det samme vei tilbake, med lunsjstopp på puben. Tilbake ved Lillebror og bilen hadde vi gått omtrent fem kilometer, og sett mye fint på vår lille tur. Tanken fikk et siste strøk maling, nå måtte vi bare vente på at det også skulle tørke litt.

Etterhvert kom folket kom tilbake fra hvor de nå hadde vært denne dagen, og Torunn og Knut inviterte på kake, is og kaffe. Ja takk. Etter litt fotball på gresset og litt andre aktiviteter fikk jeg hjelp av Sondre til å skru løs den gamle tanken. Etter enda litt prating og somling monterte vi den nye tanken. Bunnpluggen i den gamle tanken passet, festene passet, hullet til stigerøret passet. Det var ikke å unngå litt søl når vi helte over bensin fra den gamle til den nye tanken. Fersk maling tåler svært lite bensin... Til slutt var det bare flottøren igjen å montere. Den passet ikke. Hullet den skulle ned i var litt for lite. Etter en lånerunde fikk jeg låne et baufilblad med håndtak av Eirik og filte opp hullet litt. Etter litt passet den, men hullene skruene skulle ned i på tanken var ikke helt nøyaktig plassert. Ny lånerunde, Knut hadde drill og bor. Hullene på giveren ble boret opp bittelite, så passet flottøren også.

Grillen var allerede tent når alt var ryddet opp. En rask tur i dusjen, så var vi klar for dagens grillaften, same procedure as (nesten) every day. I morgen er reisedag igjen, da går turen til Peterborough og LRO showet. Det er ikke lange turen, vi bør klare den på under to timer, selv med seriebilene.


Ferie med kanalbåt har stått på ønskelisten lenge.   Kake, is og kaffe i godt selskap.